Ricotta-omlett

Ricotta-omletile annavad maitset ja teravust must, valge ja roseepipar.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl külmpressitud oliiviõli

200 g ricotta juustu (lõika viiludeks või murenda)

0.5 tl purustatud piprasegu - sh

musta pipart või roseepipart või valget pipart

3 suurt muna

värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola

Valmistamine

Kuumuta 20 cm pann keskmisel kuumusel. Lisa ricotta, maitsesta purustatud pipraga. Kuumuta 2 minutit, et ricotta soojeneks. Ära sega.

Kuumuta grillahi kuumaks.

Klopi munad sortsu külma vee ja näpuotsatäie soolaga kausis lahti. Kalla kuumutatud ricotta peale ja vahele. Alanda kuumust ning kuumuta 4-5 minutit, kuni omlett on peaaegu hüübinud.

Pane omlett 1-2 minutiks kuuma grillelemendi alla, et see ka pealt küpseks.

Serveeri tüümianiga, kõrvale paku värsket salatit ja krõbeda koorikuga leiba.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2005, Ricotta omelette)

LISA KOMMENTAAR