Kilupirukad fetajuustuga

Hea maitse annavad pehmed vürtsikad kilufileed õlis. Feta ei tohiks olla väga soolane. Pirukaid valmistatakse muffinipannil.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 min + 15 min ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g Härmavili Kodune pärmi-lehttainast

4 keedetud muna

130 g pakk vürtsikilufileesid (Kapten Grant)

12 kirsstomatit

100 g fetajuustu

määrimiseks muna

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Sulata pärmi-lehttainas. Rulli tainas 5 mm paksuseks ja lõika umbes 8x8 cm ruutudeks. Suru ruudud muffinipanni aukudesse.

Haki keedumunad, puista tainale, aseta peale kilufilee. Lõika kirsstomatid neljaks ja jaota samuti pirukatele. Puista peale fetajuust. Pintselda pirukaid pealt munaga.

Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit. Puista peale hakitud murulauku, serveeri soojalt.

Kasutatud tooted:

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (veebruar 2009), Nami-Nami jaoks mugandas seda toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 03.04.2010 21:18

Imestan, et keegi pole siia kommentaari kirjutanud. Need pirukad viivad keele alla.

Tullia
posted on 13.09.2015 14:52

Pilt ka:

Helena
postitatud 10.03.2013 13:53

Tõesti, need on imemaitsvad pirukad.

Mammu
postitatud 11.10.2015 15:38

Proovige kindlasti,kilu peale panin veidi hakitud sibulat, super.

Reet Sarapuu
postitatud 11.10.2015 20:05

Proovitud ja väga maitsvad tulid välja

Liisi Linnam
postitatud 13.03.2016 16:41

Tehtud :) Väga maitsvad, kadusid laualt kiirelt :)

Katrin
postitatud 27.03.2016 19:59

Alguses olin veidi skeptiline vürtskilu suhtes aga tulid tõeliselt head välja

Pille
posted on 28.03.2016 10:04

Nii tore lugeda, Katrin!

Helen
posted on 11.06.2016 18:13

Väga head! Tegin pirukale sibula poolringidest ühe tiiru ka peale. Nämm.

Piret
postitatud 28.07.2016 23:08

Imehead pirukad, tegin juba mitu raksu. Muuseas, teisel korral kasutasin kilu asemel heeringat... Ikka tulid sama head!

Pille
posted on 28.07.2016 23:30

Hea teada, Piret!

Külli
postitatud 20.10.2016 17:42

Meie peres on muffinivormi pirukad tihti menüüs, kasutan Maxima leht- või pärmilehttainast, kuna selle pakis on 6 lehte, lõikan lihtsalt pooleks, ei mingit rullimist. Täidiseks see, mida parasjagu külmkapis leidub.

ellean
postitatud 08.02.2017 12:41

nammmmmmmmmm nammmmmm

Tokko
postitatud 04.03.2017 09:54

Proovisin järgi, väga head olid! Kuna hetkel sain poest mitte nii ahvatlevaid tomateid, siis neid panin natuke vähem.

Jupi
postitatud 13.02.2018 20:19

Meie pere absoluutne lemmik! Olen teinud neid lugematu arv kordi, alati õnnestuvad ja alati jääb väheks. Teen ka tänasel vastlaõhtul, head peale vahukoorekuklit peale ampsata ;)

Riina
postitatud 20.08.2018 18:02

Väga maitsvad pirukad, aitäh hea retsepti eest!

Maie
postitatud 11.10.2018 15:18

Proovisin vaarikamoosiga ja šokolaadiga, soovitan:)