700 g tükk kondiga vasikaliha
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
2 sibulat
2 dl tomatipüreed
4 peeti
4 kartulit
500 g hapukapsast
2 sl 30% äädikat
Pruunista liha kuumal õlisel pannil ümberringi.
Lõika pestud juurseller tükkideks.
Võta suur (5-8 L) pott ja pane sinna liha koos küüslaugu, juurselleri, loorberi, köömnete. soola ja pipraga. Kalla juurde külm vesi ja aja vaiksel tulel keema. Jätka keetmist vaiksel tulel kaaneta potis, riisu pinnale tekkiv vaht. Keeda puljongit paar-kolm tundi, kuni liha on pehme.
Koori ja tükelda köögiviljad. Kuumuta porgand ja sibul õlis läbi, lisa tomatipasta ja kuumuta veel 5 minutit.
Kurna puljong läbi sõela, viska puljongijuurikad ja -vürtsid ära. Pane liha jahtuma.
Pane kõik köögiviljad ja hapukapsas puljongiga keema.
Rebi liha sõrmede ja kahvli abil kontide küljest lahti, eemalda kõõlused jm sitked kohad. Pane liha köögiviljade juurde keema.
Kui köögiviljad on parajalt pehmed, kalla äädikas supi sisse. Sega hästi läbi. (Õige borš on magushapu maitsega, seepärast siis ka äädika lisamine). Maitsesta.
Serveeri koos maitserohelise, hapukoore ja musta pipraga.
Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (veebruar 2009). Pildi tegi SPIDUR.
Hapukapsaborš vasikalihaga