Hapukapsaborš vasikalihaga

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

700 g tükk kondiga vasikaliha

3 küüslauguküünt

1 juurseller

5 loorberilehte

köömneid

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

4 porgandit

2 sibulat

2 dl tomatipüreed

4 peeti

1 juurpetersell

4 kartulit

500 g hapukapsast

2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pruunista liha kuumal õlisel pannil ümberringi.

Lõika pestud juurseller tükkideks.

Võta suur (5-8 L) pott ja pane sinna liha koos küüslaugu, juurselleri, loorberi, köömnete. soola ja pipraga. Kalla juurde külm vesi ja aja vaiksel tulel keema. Jätka keetmist vaiksel tulel kaaneta potis, riisu pinnale tekkiv vaht. Keeda puljongit paar-kolm tundi, kuni liha on pehme.

Koori ja tükelda köögiviljad. Kuumuta porgand ja sibul õlis läbi, lisa tomatipasta ja kuumuta veel 5 minutit.

Kurna puljong läbi sõela, viska puljongijuurikad ja -vürtsid ära. Pane liha jahtuma.

Pane kõik köögiviljad ja hapukapsas puljongiga keema.

Rebi liha sõrmede ja kahvli abil kontide küljest lahti, eemalda kõõlused jm sitked kohad. Pane liha köögiviljade juurde keema.

Kui köögiviljad on parajalt pehmed, kalla äädikas supi sisse. Sega hästi läbi. (Õige borš on magushapu maitsega, seepärast siis ka äädika lisamine). Maitsesta.

Serveeri koos maitserohelise, hapukoore ja musta pipraga.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (veebruar 2009). Pildi tegi SPIDUR.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.01.2025 10:29

Spidur on sellise pildi saatnud: