Jamie faasanihautis

Stracotto di fagiano. Rooga võib serveerida hautisena, ent luudelt rebitud liha sobib hästi ka nt pappadrelle hulka segamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 emast faasanit

soola ja musta pipart

6 purustatud kadakamarja

3 sl nisujahu

oliiviõli

1 väike punane sibul

1 hakitud porgand

3 hakitud sellerivart

4 hakitud küüslauguküünt

4 dl punast veini

3 loorberilehte

1 värske rosmariinioks

200 g röstitud ja kooritud kastaneid

2 sl mascarpone toorjuustu või tavalist toorjuustu

Valmistamine

Jaota ettevalmistatud faasanid tükkideks (koivad ja rinnafileed). Maitsesta soola, pipra ja purustatud kadakamarjadega. Veereta jahus. Kuumuta pliidil suures potis oliiviõli, siis pruunista faasanitükid ümberringi kuldseks. Tõsta potist välja ja pane kõrvale.

Keera poti all tuli madalamaks, lisa potti hakitud sibul, porgand, seller ja küüslauk. Kuumuta tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt pruunistunud. Lisa vein, loorberileht ja rosmariin. Pane eelnevalt pruunistatud faasanitükid uuesti potti, lisa ka röstitud ja kooritud kastanid.* Kuumuta keemiseni, kata pott hoolikalt kaanega ja hauta 200-kraadises ahjus umbes 2 tundi.

Eemalda faasanitükid potist ja hoia soojas. Eemalda hautise pinnale tekkinud rasv, samuti võta potist välja rosmariin ja loorberilehed. Lisa mascarpone ja hauta tasasel tulel, kuni kaste pakseneb.

Pane liha uuesti potti, kuumuta läbi ja serveeri koos polentaga.

* Kõige paremad on röstitud kastanid, mida tänaval müüakse. Kui neid saada pole, siis vaakumpakendis kastanid sobivad ka (Suurbritannias on müügil nt Merchant Gourmet kastanid, mis on igati head).

Retsept on Jamie Oliveri raamatust "Jamie's Italy". Pildi tegi ILSU.

LISA KOMMENTAAR