2-3 kg rannakarpe (umbes 100 karpi)
2 dl kohvikoort või vahukoort
3 sl (kuhjaga) pestot
Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all harjaga puhtaks, vajadusel eemalda "habe". Eemalda kõik katkised karbid ja need, mis koputamisel ei sulgu.
Pane rõõsk koor ja pesto suurde potti ning kuumuta keemiseni. Maitse leent - vajadusel lisa veidi soola ja sidrunimahla.
Lisa rannakarbid, kata pott kaanega ning tõsta keskmisele kuumusele.
Keeda rannakarpe umbes 5 minutit, kuni kõik karbid on avatud. (Eemalda üksikud mitteavanenud karbid ja viska minema.)
Kalla avanenud rannakarbid ja basiilikukreem suurde kaussi või kuuele taldrikule. Serveeri.
Laual võiks olla eraldi kauss tühjade karpide jaoks, mõned veekausid sõrmede loputamiseks ning piisavalt salvrätikuid!
Kõrvale sobib krõbeda koorikuga nisuleib.
PS Basiilikupesto ehk Pesto alla Genovese retsept on siin.
Käsitsi korje.
Vein on rikkaliku, kirka kollase värvusega. Aroomis on tunda kollaseid lilli, apelsini õisi.
Maitselt kuiv, puuviljane, mahe.
Tootja: Italo CesconTegin eile perele, meeldis kõigile, kuigi alguses protesteeriti, et ma ei teinud "seda kõige tavalisemat" või "vürtsikat taipärast" :)
Rannakarbid basiilikukreemiga
e. pestoga rannakarpide retsept on inspireeritud Iirimaal Kinsales asuva Fishy Fishy Café sarnasest roast.
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!