Jõhvika-banaanikokteil

Smuuti e. puuviljakokteil jõhvikate, banaani ja petipiimaga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit + jahtumine
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

175 g värskeid või külmutatud jõhvikaid

1 apelsini riivitud koor

2 sl mett

2 kooritud ja viilutatud banaani

3 dl petti ehk võipiima

Valmistamine

Pane jõhvikad, riivitud apelsinikoor, mesi ja umbes 1 dl vett väikesesse potti. Kuumuta keemiseni ning keeda 5-10 minutit, kuni marjad on pehmed. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Pane jõhvikad (ja potti kogunenud siirup) kannmikserisse koos banaanide ja petiga. Püreesta ühtlaseks.

Kalla klaasidesse ja kaunista apelsinikooreriba ja jõhvikaga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 15.04.2010 23:19

Maitselt väga hea.

Pille
postitatud 18.01.2016 13:28

Zoozi pilt ka:

Mirjam
postitatud 06.05.2013 15:26

Lisasin apelsinikoore asemel törts apelsinimahla. Tuli sammaegselt üsna hapu ja magus. Ei olnud midagi erilist.

Tiina
postitatud 28.05.2014 21:12

Ma panin suhkrut ka, muidu oli liiga hapu. Mulle meeldis!

Kaare
postitatud 18.01.2016 11:14

Mulle väga meeldis, tegin värskete jõhvikatega - hapukas, mõrkjas ja ka apelsini oli tunda. Mõnus, teen kindlasti veel!

Sirje Kiis
postitatud 11.11.2017 19:35

Pohladega ka väga maitsev!

Anne
postitatud 02.11.2018 10:13

Milleks on vaja jõhvikaid eelnevalt keeta?

Kaare
postitatud 07.01.2019 08:35

Maitse asi ;)