Norra kartulisalat

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10 keedetud kartulit

1 porru

2 õuna

2 marineeritud kurki

0,5 dl hapukurgileent

2.5 dl hapukoort

4 sl majoneesi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tükelda kartul, lõika porru viiludeks. Lõika õunad kuubikuteks, haki marineeritud kurk.
Sega hapukoor ja majonees, lisa kurgivedelik. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega kausis kartulid, õunad, porru ja marineeritud kurgid. Vala kaste peale ja sega kergelt läbi.

Enne serveerimist puista salatile hakitud murulauku.

Samas ajakirjanumbris on antud ka norra kartulisalati lihtsam variant:

6 keedetud kartulit
1 sl hakitud marineeritud kurki
4 sl majoneesi
5 kuni 6 sl maitsestamata jogurtit
0.5 tl sinepit

Lõika kartulid kuubikuteks. Sega kõik ülejäänud ained, lisa kartulitükid. Puista peale hakitud maitserohelist.

Loe veel:

Retseptid on Norra ajakirjast Glad i Mat (3/1996). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja EEKE.

LISA KOMMENTAAR

Anzela Hänin
postitatud 17.05.2020 13:00

Tegin kunagi norrakatele meie kartulisalatit, kõik kes seda sõid küsisid retsepti :D