2 dl maitsestamata jogurtit
400 g kreemjat kohupiima
2 dl suhkrut
3 tl želatiini + 3 sl vett
2 tl sidrunimahla
2 dl 35% rõõska koort
Karamellikaste:2 dl 35% rõõska koort
2 dl fariinsuhkrut
3 dl pohli
Sega želatiinipulber ja vesi ning lase 5 minutit paisuda. Sulata želatiin kuumaveevannis ja jahuta.
Vahusta rõõsk koor. Sega jogurt, kohupiim, suhkur. Lisa sidrunimahl, sulatatud želatiinisegu ja vahustatud vahukoor.
Jaota segu magustoidupokaalidesse ja pane 2 tunniks külmkappi.
Karamellkastme valmistamiseks sega potis rõõsk koor ja fariinsuhkur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni karamell pakseneb. Tõsta segu tulelt, lisa pohlad.
Kalla segu pokaalidesse kohupiimatarretise peale ja serveeri.
Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi ZOOZI.
Oli maitsev, aga kuidagi raske, liiga rammus. Nägin täna poes mingis kokaraamatus sarnast retsepti, aga ilma vahukooreta ja jogurtit oli rohkem, ehk oleks nii parem. Suhkrut paneks ka vähem. Muidu teeksin teinekordki, aga siis pisikeste muudatustega :)
Väga hea magustoit tuli. Meile ei olnud ülse ei rammus ega ka magus. Karamellkaste ja pohlad sobisid ideaalselt sellele kreemile. Arvan, et sobiksid ka igasugused teised marjad, aga kuna mul oli pohli, siis kasutasin neid.
Pohla-karamellitarretis
Hõrgutav kooslus mahedast kohupiimavahust ja magusast karamellikastmest.