100 g külma võid
150 g nisujahu
2 tl kuivatatud basiilikut
näpuotsaga soola
2 sl külma vett
Täidis:250 g mozzarella juustu
400 g kirsstomateid
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
10 lehte värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Sega köögikombainis või, jahu, sool ja kuivatatud basiilik ühtlaseks peeneks puruks. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks, siis suru tainas kokku. Suru tainas 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukavorm 30 minutiks külmkappi tahenema.
Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Lõika basiilikulehed peenikesteks ribadeks, rebi mozzarella väiksemateks tükkideks.
Laota mozzarellaribad eelküpsetatud pirukapõhjale, siis laota peale kirsstomatid.
Klopi munad kohvikoorega lahti, sega juurde basiilikulehed. Kalla pirukatäidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munamass on hüübinud ja pirukas pealt kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Tegin sinhallitusjuustuga, kuna mozzarellat ei olnud. Hea pirukas.
Väga maitsev pirukas. Tomatid korjasin ekstra oma rõdul kasvavalt tomatipõõsalt ;)
ei olnud minu maitse, tomatid meeldivad toorena rohkem ja mozzarella jäi kuidagi kummine
Oli hea.
Meie pere vaieldamatu lemmik ♥️♥️♥️
Basiiliku-tomatipirukas mozzarellaga
Mõnusalt juusturohke tomatipirukas.