Basiiliku-tomatipirukas mozzarellaga

Mõnusalt juusturohke tomatipirukas.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

100 g külma võid

150 g nisujahu

2 tl kuivatatud basiilikut

näpuotsaga soola

2 sl külma vett

Täidis:

250 g mozzarella juustu

400 g kirsstomateid

2 muna

2 dl 10% rõõska koort

10 lehte värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega köögikombainis või, jahu, sool ja kuivatatud basiilik ühtlaseks peeneks puruks. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks, siis suru tainas kokku. Suru tainas 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukavorm 30 minutiks külmkappi tahenema.

Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Lõika basiilikulehed peenikesteks ribadeks, rebi mozzarella väiksemateks tükkideks.

Laota mozzarellaribad eelküpsetatud pirukapõhjale, siis laota peale kirsstomatid.

Klopi munad kohvikoorega lahti, sega juurde basiilikulehed. Kalla pirukatäidisele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munamass on hüübinud ja pirukas pealt kergelt kuldne.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 30.08.2009 22:00

Tegin sinhallitusjuustuga, kuna mozzarellat ei olnud. Hea pirukas.

Zoozi
postitatud 05.09.2009 20:39

Väga maitsev pirukas. Tomatid korjasin ekstra oma rõdul kasvavalt tomatipõõsalt ;)

Hexy
postitatud 19.08.2010 09:50

ei olnud minu maitse, tomatid meeldivad toorena rohkem ja mozzarella jäi kuidagi kummine

Mari
postitatud 30.06.2014 20:44

Oli hea.

Triinutraanu
postitatud 05.07.2019 20:21

Meie pere vaieldamatu lemmik ♥️♥️♥️