2.5 dl keefirit või hapupiima
100 g sulatatud võid
85 g suhkrut (1 dl)
65 g fariinsuhkrut (1 dl)
240 g speltanisujahu (4 dl)
100 g kookoshelbeid
1 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
0.5 tl soola
Peale:200 g musti sõstraid
1 sl kartulitärklist vajadusel
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 200C.
Sega keefir, sulatatud või, tavaline ja fariinsuhkur, jahu, kookoshelbed, sooda, vanillsuhkur ja sool ühtlaseks tainaks. Kalla see küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi ning aja laiali.
Puista peale sõstrad (kui külmutatud marjad on väga vesised, sega need esmalt 1 sl tärklisega).
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Serveerimisel sõelu koogile tuhksuhkrut.
Mugandatud 100 rooga sarja raamatust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin kooki õunatükkidega marjade asemel ja kookoshelbed jätsin ära. Sai ka väga maitsev.
Väga maitsev kook. Fariinsuhkru asemel panin kookossuhkrut ja speltajahu asemel täistera kaerajahu ja toortatrajahu. Marjadest kasutasin punaseid sõstraid ja mustikaid.
Ma tegin seda kookosemarjakooki ja jäi ok, aga kuna polnud suurt vormi, siis jäi veidi paks see põhi, nagu keeks, seda peaks laiemalt laotama, siis kobe.
Minu pilt aastast 2012, aga olen korduvalt teinud. Perele väga meeldib.
Paluti nüüd tihedamini teha. Lisasin veidi kaerajahu ja seepärast ka veidi rohkem keefirit. Sõstrad tulid sügavkülmast.
Sõstrakook speltajahu ja kookoshelvestega
Speltanisu lihtjahust ja mustadest sõstardest lihtne, ent väga maitsev munavaba kook. Kook maitseb hästi ka järgmisel päeval.