Aedoad parmesaniga

Parmesan ja muud kõvad juustud lisavad keedetud ubadele  mõnusa soolase-pikantse maitse. Kasutada võid nii kollaseid kui ka rohelisi ube!

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kollaseid ja/või rohelisi aedube

2-3 suuremat küüslauguküünt

kimp siledalehist peterselli

3-4 sl külmpressitud oliiviõli

helbelist meresoola

suur peotäis riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Eemalda ubadelt varreotsad. Keeda oad soolaga maitsestatud vees parajalt krõmpspehmeks e. al dente (ca 10 minutit). Nõruta oad ja vala kaussi.

Ubade keemise ajal haki küüslauk ja petersell ning riivi Parmesan. Lisa need koos oliiviõli ja meresoolahelvestega kuumadele nõrutatud ubadele, sega läbi ja serveeri kohe.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 03.04.2010 17:02

Kiire ja lihtne vahepala, kõige parem maiste on soojalt. Jahtunult pole nii maitsev.

Tiina
postitatud 21.02.2013 22:32

Päris mõnus

Kairit
postitatud 03.07.2014 13:16

Väga maitsev! Mina asendasin peterselli koriandriga.

kardemon
postitatud 15.08.2014 18:23

Väga, väga hea!!! muidu pelgan oliiviõli ja asendan seda, kuid siin toidus oli kohe väga meelepärane. Läheb kordamisele niikaua, kuni ube peenrast saan.

Ursula K @ FB
postitatud 17.08.2014 17:02

Mu suur lemmik, praegu on iga päev menüüs olnud! Eriti tore on see, et ubade puhastamine on poja lemmiktöö. Ehk siis win-win :)

Nämmu
postitatud 17.08.2014 21:02

Väga mõnus roog, teinud juba mitu hooaega. Aegajalt asendan parmesani feta või mõne teise juustga. Ka lastele maitseb.

Maire
postitatud 19.08.2014 17:43

Soovitan vahelduseks proovida ka nii, et visata pärast keetmist oliiviõli-või segusse praadima, lisada sinna ka küüslauk ja serveerimisel siis segada peterselli ja parmesaniga

Merike
postitatud 17.08.2015 21:12

Super mõnus toit ka tavapäraselt mitte-oafännile. Maitses ühel jaanipäeval külmalt hästi, praegu pistan soojalt - veelgi mõnusam.

Ilse
postitatud 07.09.2015 13:58

Väga maitsev kraam, teeme tihti kui värskeid ube leidub:)

Hexy
postitatud 01.02.2016 22:00

Mõnus ubade variant, mida saab kiiresti praekõrvale valmistada.

Ilse
postitatud 05.03.2016 17:48

Sorts sidrunimahla paneb i-le täpi :) Väga mõnus !!!

Pille
postitatud 05.07.2022 11:54

Ilse pilt 2016. a juulist: