500 g kollaseid ja/või rohelisi aedube
2-3 suuremat küüslauguküünt
kimp siledalehist peterselli
3-4 sl külmpressitud oliiviõli
helbelist meresoola
suur peotäis riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
Eemalda ubadelt varreotsad. Keeda oad soolaga maitsestatud vees parajalt krõmpspehmeks e. al dente (ca 10 minutit). Nõruta oad ja vala kaussi.
Ubade keemise ajal haki küüslauk ja petersell ning riivi Parmesan. Lisa need koos oliiviõli ja meresoolahelvestega kuumadele nõrutatud ubadele, sega läbi ja serveeri kohe.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kiire ja lihtne vahepala, kõige parem maiste on soojalt. Jahtunult pole nii maitsev.
Päris mõnus
Väga maitsev! Mina asendasin peterselli koriandriga.
Väga, väga hea!!! muidu pelgan oliiviõli ja asendan seda, kuid siin toidus oli kohe väga meelepärane. Läheb kordamisele niikaua, kuni ube peenrast saan.
Mu suur lemmik, praegu on iga päev menüüs olnud! Eriti tore on see, et ubade puhastamine on poja lemmiktöö. Ehk siis win-win :)
Väga mõnus roog, teinud juba mitu hooaega. Aegajalt asendan parmesani feta või mõne teise juustga. Ka lastele maitseb.
Soovitan vahelduseks proovida ka nii, et visata pärast keetmist oliiviõli-või segusse praadima, lisada sinna ka küüslauk ja serveerimisel siis segada peterselli ja parmesaniga
Super mõnus toit ka tavapäraselt mitte-oafännile. Maitses ühel jaanipäeval külmalt hästi, praegu pistan soojalt - veelgi mõnusam.
Väga maitsev kraam, teeme tihti kui värskeid ube leidub:)
Mõnus ubade variant, mida saab kiiresti praekõrvale valmistada.
Sorts sidrunimahla paneb i-le täpi :) Väga mõnus !!!
Aedoad parmesaniga
Parmesan ja muud kõvad juustud lisavad keedetud ubadele mõnusa soolase-pikantse maitse. Kasutada võid nii kollaseid kui ka rohelisi ube!