1 suur sibul
kimp värsket või kuivatet salveid
5 dl puljongit
4 dl 10% rõõska koort
2 dl 35% rõõska koort
200 g suitsujuustu
pool klaasi valget portveini
500 g kukeseeni
soola ja musta pipart
4 sl oliiviõli
4 sl võid
Aseta koorimata küüslauguküüned ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni küüslaugud on pehmed. Võta ahjust välja, lase jahtuda. Eemalda kestad ja pigista sisu välja.
Puhasta ja haki sibul. Kuumuta potis õli, prae sibul koos salveiga klaasjaks.
Lisa küüslauk, puljong, portvein ja kohvikoor. Kuumuta keemiseni, siis lisa riivitud suitsujuust. Keeda 10 minutit, siis tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Maitsesta.
Kuumuta pannil või ja lisa pikuti poolitatud kukeseened. Prae 2 minutit, siis lisa vahukoor. Hauta veel 5 minutit, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri suppi koos kukeseentega, kaunista salveilehekestega.
Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök"
Pille märkus: raamatus on "4 küüslauku", kõrvalolev ingliskeelne tõlkeretsept küsib konkreetselt "4 cloves of garlic" ehk 4 küüslauguküünt. Mine ja võta nüüd kinni, kui palju küüslauku siia Anni Arro panna tahtis... (üldiselt kasutab ta raamatus varianti "4 küüslauguküünt".)
Röstitud küüslaugu supp kukeseentega
Anni Arro pisut luksuslik ja sametine supp küüslaugu, kukeseente ja suitsujuustuga.