Peenem leivakreem mustade ploomidega

Siin on leivakreemile lisatud kuivatatud musti ploome ning apelsini.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 dl vett

200 g kuivatatud ploome (nt Germund)

200 g musta leiba

1 dl suhkrut

pisut riivitud apelsini koort

0.5 dl värskeltpressitud apelsinimahla

2 dl rõõska koort

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

apelsini segmente

Valmistamine

Haki ploomid väiksemateks tükkideks. Kuumuta koos leivatükkide ja suhkruga vees ühtlaseks. Lisa apelsinikoor ja -mahl. Vahusta segu ühtlaseks ja lisa vahustamist jätkates rõõsk koor.

Kontrolli maitsestatust - vajadusel lisa apelsinimahla, rõõska koort või suhkrut.

Serveeri koos vahukoorega, kaunistuseks mõned apelsinisegmendid.

Kaie Mei retsept ajakirjast Oma Maitse (jaanuar 2009). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 10.04.2009 07:12

Tõeliselt hea, kreemjas, hõrk.....mmmm Kiidan!

Zoozi
postitatud 06.09.2015 19:46

Pilt ka:

kailiv
postitatud 31.01.2010 17:18

supermaitsev, kreemias ja mõnus. Ka ilma vahukooreta oleks maitsev olnud, aga vahukoor oli täpiks i peal.

al
postitatud 31.07.2013 20:07

see on super parim

Kaare
postitatud 06.09.2015 19:04

Väga maitsev variant leivakreemist. Apelsinimaitse on eriti tuntav soojalt. Ploomid peaks väiksemaks lõikama kui lihtsalt pooleks, ma olin laisk. Võtsin lõpus ikkagi saumikseri appi, sest ploomitükid jäid liiga suured sisse, ei keenud pehmeks.

Maarja Punning
postitatud 15.11.2015 17:12

See retsept on meie pere absoluutne lemmik!

Kati Koplimäe
postitatud 26.04.2017 10:24

Lemmik ja eriti maitseb see hapukoorega. :)

o
postitatud 28.03.2018 10:40

Lapsed olid vaimustuses :) Mul tuli see siirupimagus, kuid asi võib olla leivas, mille valisin. Soovitan suhkur viimaseks jätta, et vajadusel lisada - see lahustub kuumas massis kindlasti ilusti ära :)