Panzanella salat tuunikalaga

Itaaliast pärit "leivasalat", millest suvisel ajal piisab täiesti nt õhtusöögiks (tuntud ka panmolle nime all). Hea võimalus kergelt tahke saia kasutamiseks - tomatimahl, veiniäädikas ja oliiviõli pehmendavad need kenasti.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 viilu tahket ciabatta't või gruusia leiba

6 küpset tomatit

2 lühikest värsket kurki

8-10 lehte basiilikut

200 g veega tuunikalakonservi

2 tl soolatud kappareid

2 sl punast veiniäädikat

3-4 sl külmpressitud oliiviõli

meresoolahelbeid ja musta pipart

Valmistamine

Rebi nisuleivaviilud suuremateks tükkideks.

Lõika tomatid suuremateks tükkideks. Lõika kurgid pikuti pooleks ja seejärel paksudeks viiludeks.

Pane sai, tomatid ja kurgid kaussi, lisa katkirebitud basiilikulehed.

Nõruta tuunikalakonserv, tee kahvliga väiksemateks tükkideks ja lisa salatile.

Loputa kapparid liigsest soolast, nõruta ja lisa salatile.

Nirista salatile veiniäädikas ja pool oliiviõlist, maitsesta soola-pipraga ja sega kergelt läbi. Nirista peale ülejäänud oliiviõli ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR