Kana-nuudlisupp

Imelihtne aasiapärane supp.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit (+jahutamine)
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 l (vietnami vm aasiapärast) kanapuljongit

2,5 dl ribastatud keedetud või grillkana

2,5 dl katkimurtud peenikesi munanuudleid

1-1,5 dl hakitud värsket peterselli

maitse järgi musta pipart

Valmistamine

Kuumuta puljong potis keemiseni.

Lisa ribastatud kana (sobib nii keedetud kui ka grillitud kana). Lisa potti ka nuudlid ja petersell ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni nuudlid on pehmed.

Maitsesta pipraga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Valmista supp vahetult enne serveerimist - pikemal seismisel muutuvad nuudlid liiga pudruseks.
  • Kui tahad kergemat suppi, siis võid kana välja jätta - saad lihtsalt nuudlisupi.
  • Nii lihtsa supi puhul oleneb palju puljongist - kasuta võimalikult kvaliteetset kanapuljongit (proovi nt seda aasia kanapujongit või seda Vietnami kanapuljongit). Kui kanapuljongit ei ole, siis võid võtta sama koguse vett ning lisada 1 sl kanapuljongikonsentraati

Retsept on Könemanni retseptivihikust "Classic Essential Soups". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.02.2024 10:33

Minu pilt aastast 2009 :)