Riisipuding marmelaadi ja viskiga

Kõige paremini sobib siia veidi mõrkjas apelsinimarmelaad.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g risotoriisi

7.5 dl lahjemat piima

3 sl viskit

1 sl riivitud apelsini koort, pluss serveerimiseks

1 tl vanilliekstrakti

3 sl mett (või maitse järgi rohkem)

2 sl apelsinimarmelaadi (pluss kaunistamiseks)

2 sl hakitud apelsinisukaadi kaunistamiseks

Valmistamine

Sega paksupõhjalises potis riis, piim, viski, apelsinikoor ja vanilliekstrakt. Kuumuta pidevalt segades keemiseni.
Alanda kuumus miinimumini, siis hauta putru tasasel tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni riis pn pehme ja paisunud ja segu on paks (aga mitte kuiv!).
Sega juurde mesi ja apelsinimarmelaad.
Jaota 6 väikese või 4 veidi suurema magustoiduvormi sisse, kaunista riivitud apelsinikoore, apelsinimarmelaadi ja -sukaadiga ja serveeri.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (February 2009, Rice pudding with marmalade and whisky; Jill Dupleix). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 02.05.2009 08:07

Kõlab uhkelt ja paljulubavalt, aga ei maitsenud. Imal oli, nii et ise ma ei söönudki seda. :(