Kõrvitsakook mascarponega

Anni Arro kõrvitsakook kohupiima ja mascarponega.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g muretainast

500 g seemnetest puhastatud kõrvitsat

5 muna

4 sl suhkrut

250 g kohupiima

250 g mascarpone toorjuustu

1 sl kartulitärklist

1 sl vanillisuhkrut

Valmistamine

Puhasta kõrvits seemnetest ja küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks. Eemalda kõrvitsalt koor ja lase viljalihal pisut jahtuda.

Klopi kausis munad ja suhkur omavahel, siis klopi juurde vanillisuhkur, tärklis, mascarpone, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreesta kõik ühtlaseks.

Suru muretainas võiga määritud küpsetusvormi ning äärista servad hõbepaberiga. Eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus kuldseks.

Eemalda hõbepaber, kalla kõrvitsasegu vormi. Alanda veidi ahju kuumust ja küpseta 190-kraadises ahjus kooki 40 minutit, kuni see on pealt kaunilt oranž ja küps.

Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök" (sari 100 rooga). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.01.2009 21:46

Maitses päris hea!

Hexy
postitatud 27.12.2010 16:20

Ei olnud lemmik

Lucy
postitatud 08.11.2011 13:35

Mascarpone't meil polnud, aga panime natuke kergelt vahustatud vahukoort ja rohkem kohupiima, ja tiba rohkem suhkrut ka. Tuli väga mõnus kohupiimakook, mahe ja mitte liiga magus.