150 g toasooja võid
3 dl suhkrut
2 muna
5 dl nisujahu (300 g)
1 tl söögisoodat
2 tl küpsetuspulbrit
2-3 küpset banaani
0.5 dl kanget külma kohvi
Määri 26 cm rõngasvorm või suurem piklik keeksivorm võiga.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Jätka vahustamist, kuni kogu segu on õhuline.
Sega eraldi kausis nisujahu sooda ja küpsetuspulbriga.
Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa koos kohvi ja kuivaineseguga ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks (ära enam vahusta!)
Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit (küpsemisaeg sõltub vormi suurusest).
Lase keeksil enne serveerimist jahtuda.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja Kohviraamatust (Virkus, Suitsu, Kang). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
mul otseselt kohvimaitset tunda ei olnud, kuid sellegipoolest oli keeks väga maitsev, eriti järgmisel päeval, mõnus vaheldus kui päris tavalist banaanikeeks ei taha.
Tõeliselt mahlane ja maitserikas keeks.
Kohvi maitset tõepoolest eristada ei suutnud, kuid kindlasti annab ta väikese maitsevarjundi ja tõmbab küpsetise magusust tagasi. Külmkapis hoidmine andis aga keeksile viimase lihvi. Väga maitsev!
Hea keeks. :) Mahlane ja maitsev. Mina panin 2 dl suhkrut ja 3 küpset banaani.
Mõnus! Ja külmast võetuna tõesti nii palju parem!
Banaani-kohvikeeks
Hea võimalus veidi üleküpsenud banaanide kasutamiseks. Banaanid annavad keeksile mahlasust ja maitset. Säilita keeksi külmas, siis maitseb see kõige paremini.