85 g võid
200 g gingernut ingveriküpsiseid
Toorjuustutäidis:750 g mascarpone toorjuustu
140 g suhkrut
2 sl maisitärklist
3 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
Kate:2.5 dl 35% rõõska koort
3 banaani
Iirisekaste:50 g võid
100 g heledat Muscovado suhkrut
1.5 dl 35% rõõska koort
Sulata või väikeses potis ja puista hulka purusatud piparkoogid või ingveriküpsised*. Sega küpsisepuru võiga ühtlaseks, siis suru küpsetuspaberiga kaetud 23 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärte vastu. Pane 10 minutiks külmkappi.
Vala kõik täidiseained kaussi ja sega mikseriga ühtlaseks ja kohevaks.
Tõsta koogivorm küpsetusplaadile, vala täidis koogivormi. Tõsta vorm koos plaadiga 180-kraadisesse ahju ja küpseta 45 minutit. Valmis koogi pind võib veidi võdiseda, kuid see taheneb jahtudes.
Keera ahi kinni ja lase koogil avatud uksega ahjus täielikult jahtuda.
Iirisekastme jaoks kuumuta väikeses potis või, suhkur ja 1,5 dl rõõska koort. Sega pidevalt, kuni suhkur sulab ja kaste pakseneb ja pruunistub. Vala kaste kannu jahtuma.
Samal ajal vahusta ülejäänud rõõsk koor ja tõsta jahtunud toorjuustukoogile.
Koori ja tükelda banaanid, piserda üle vähese sidrunimahlaga ja aseta vahukoorele.
Kalla peale veidi iirisekastet, ülejäänud kaste serveeri eraldi kannus.
BBC Good Foodi retsept, autoriks Silvana Franco (Banoffee Cheesecake).
tegin pühade puhul ... asendasin asjaolude sunnil toorjuustu kohupiimaga ... aga väga mõnus oli mahe kohupiim piparkoogipõhjal..
Banaani-juustukook
Uhke Banoffee toorjuustukook vahukoore, banaanide ja iirisekastmega.