1 terve kana või 4 kanafileed või
kanakintsu või kanakoiba
2 sl vedelat mett
soola ja musta pipart
2 värsket rosmariinioksa või tüümianioksa
Kui kasutad tervet kana, siis lõika see tükkideks. Laota kanatükid ahjuvormi (kui kasutad nahaga kanatükke, siis aseta vormi nii, et nahk jääks peale).
Sega sidrunimahl ja mesi, kalla kanatükkidele. Pane tühjakspigistatud sidrunipoolikud samuti vormi- need annavad küpsemise ajal maitset juurde. Maitsesta soola-pipraga, pane rosmariini- või tüümianioksad vormi kanatükkide vahele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kanatükid on küpsenud. Poole küpsetamise ajal pööra kanatükke vormis ringi.
Serveeri keedetud riisi ja/või rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Elle mat & vin (Sept-Nov 2008; Kyckling med citron and honung). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hoidsin marinaadis üleöö. Ei maitsenud eriti. Kana jäi liiga hapu.
Seda toitu ei peaks marinaadis hoidma. Kohe ahju ja maitseb imehõrgult (kasutasin fileed).
Imeliselt hea ja imeliselt lihtne valmistada!
Võtsin kahe sidruni asemel ühe suure sidruni. Sealt tuli tubli 100ml mahla kindalasti. Ja mett läks ka oma 100g sisse. Kuid ikkagi lapsed ei söönud, sest see oli liiga hapu. Kana oli isegi paras, kui kastmest eraldada aga kaste jäi kohutavalt hapu. Seega ettevaatust sidruni kogusega.
Kana sidruni ja meega
Lihtne ja maitsev kanaroog, mille võib valmistada tervest kanast või 8 meelepärasest kanatükist (rinnafilee, kintsud, tiivad)