Kana sidruni ja meega

Lihtne ja maitsev kanaroog, mille võib valmistada tervest kanast või 8 meelepärasest kanatükist (rinnafilee, kintsud, tiivad)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve kana või 4 kanafileed või

kanakintsu või kanakoiba

1 sidruni mahl

2 sl vedelat mett

soola ja musta pipart

2 värsket rosmariinioksa või tüümianioksa

Valmistamine

Kui kasutad tervet kana, siis lõika see tükkideks. Laota kanatükid ahjuvormi (kui kasutad nahaga kanatükke, siis aseta vormi nii, et nahk jääks peale).

Sega sidrunimahl ja mesi, kalla kanatükkidele. Pane tühjakspigistatud sidrunipoolikud samuti vormi- need annavad küpsemise ajal maitset juurde. Maitsesta soola-pipraga, pane rosmariini- või tüümianioksad vormi kanatükkide vahele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kanatükid on küpsenud. Poole küpsetamise ajal pööra kanatükke vormis ringi. 

Serveeri keedetud riisi ja/või rohelise salatiga.

Loe veel:


Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Elle mat & vin (Sept-Nov 2008; Kyckling med citron and honung). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 08.04.2010 20:59

Hoidsin marinaadis üleöö. Ei maitsenud eriti. Kana jäi liiga hapu.

Köögitüdruk
postitatud 18.09.2012 17:56

Seda toitu ei peaks marinaadis hoidma. Kohe ahju ja maitseb imehõrgult (kasutasin fileed).

Ingrid
postitatud 25.04.2014 19:31

Imeliselt hea ja imeliselt lihtne valmistada!

Termiit
postitatud 17.04.2016 21:31

Võtsin kahe sidruni asemel ühe suure sidruni. Sealt tuli tubli 100ml mahla kindalasti. Ja mett läks ka oma 100g sisse. Kuid ikkagi lapsed ei söönud, sest see oli liiga hapu. Kana oli isegi paras, kui kastmest eraldada aga kaste jäi kohutavalt hapu. Seega ettevaatust sidruni kogusega.