3 pakki Ekstra või Tee küpsiseid (á 180 g)
200 g võid
400 g vanillihalvaad
100-200 g kuivatatud jõhvikaid
200 g hapukoort
5 sl kakaopulbrit
Kaunistamiseks:1 karp jõhvikaid tuhksuhkrus
Telli koostisained mugavalt siit:Murenda küpsised käte vahel tükkideks. Sulata või.
Sega suures kausis küpsisepuru, murendatud halvaa, kakaopulber, jõhvikad, hapukoor ja sulavõi. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Hoia kuni järgmise päevani külmkapis.
Libista kook serveerimisalusele, kaunista suhkrustatud jõhvikatega ja lõika õhukesteks viiludeks.
Retsept on mugandatud A. Kangi retseptist, mis ilmus ajakirjas Oma Maitse (dets 2008). Algretseptis oli ka 0,5 dl fariinsuhkrut, mida meie arust aga vaja pole, kuna küpsised ja halvaa on juba piisavalt magusad.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
minule meeldis see kook väga. üle ühe tüki ei kipu sööma, aga magusavajaduse rahuldab kenasti ära.
Üsna magus aga hea, hea, hea...
Väga hea kook! Asendasin jõhvikad värskete punaste sõstardega ja jätsin kakao panemta. Proovin kindlasti ka jõhvikatega. Tegin koogi plastmasskaussi ja koogialusele panemist kastsin kausi korraks kuuma vette. Toimis kenasti.
Keeksivormi mõnus teha! Kaob minutitega, kui sööjate hulgas lapsi! :)
Küpsisetort jõhvikate ja halvaaga
Magus küpsise-halvaatort säilib hästi külmkapis mitu päeva.
Selle retsepti koostisosad saad tellida mugavalt Barbora.ee e-toidupoest: