Küpsisetort jõhvikate ja halvaaga

Magus küpsise-halvaatort säilib hästi külmkapis mitu päeva.

Selle retsepti koostisosad saad tellida mugavalt Barbora.ee e-toidupoest:

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 pakki Ekstra või Tee küpsiseid (á 180 g)

200 g võid

400 g vanillihalvaad

100-200 g kuivatatud jõhvikaid

200 g hapukoort

5 sl kakaopulbrit

Kaunistamiseks:

1 karp jõhvikaid tuhksuhkrus

Telli koostisained mugavalt siit:

Valmistamine

Murenda küpsised käte vahel tükkideks. Sulata või.

Sega suures kausis küpsisepuru, murendatud halvaa, kakaopulber, jõhvikad, hapukoor ja sulavõi. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Hoia kuni järgmise päevani külmkapis.

Libista kook serveerimisalusele, kaunista suhkrustatud jõhvikatega ja lõika õhukesteks viiludeks.

Retsept on mugandatud A. Kangi retseptist, mis ilmus ajakirjas Oma Maitse (dets 2008). Algretseptis oli ka 0,5 dl fariinsuhkrut, mida meie arust aga vaja pole, kuna küpsised ja halvaa on juba piisavalt magusad.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 18.12.2008 19:27

minule meeldis see kook väga. üle ühe tüki ei kipu sööma, aga magusavajaduse rahuldab kenasti ära.

Sirliiz
postitatud 18.12.2008 19:32

Üsna magus aga hea, hea, hea...

Tullia
postitatud 27.07.2009 12:17

Väga hea kook! Asendasin jõhvikad värskete punaste sõstardega ja jätsin kakao panemta. Proovin kindlasti ka jõhvikatega. Tegin koogi plastmasskaussi ja koogialusele panemist kastsin kausi korraks kuuma vette. Toimis kenasti.

Kaare
postitatud 18.12.2020 13:18

Keeksivormi mõnus teha! Kaob minutitega, kui sööjate hulgas lapsi! :)