Lumised jõhvikad

Tuhksuhkrusse mässitud jõhvikad sobivad niisama maiustamiseks kui ka kõiksugu (jõuluste) kookide-tortide kaunistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl jõhvikaid

1 munavalge

300 g pakk tuhksuhkrut

Valmistamine

Puhasta jõhvikad, vajadusel loputa ja kuivata kahe köögipaberi vahel täiesti kuivaks.

Klopi munavalge kahvliga kergelt vahule. Kalla jõhvikad ja munavalge madalale alusele ning veereta jõhvikaid munavalgesegus, nii et need oleksid munavalgega koos.

Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tuhksuhkrut, seejärel lisa jõhvikad. Sõelu peale veel tuhksuhkrut, marju suhkrusegus kergelt raputades. Lase kuivada, siis sõelu peale veel tuhksuhkrut jne. Lase täielikult kuivada.

Siis lao paberiga eraldatud kihtidena karpi ja hoia kuivas kohas.

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 21.11.2016 20:10

Ükskord õnnestus mul teha neid hästi lihtsalt. Võtsin sügavkülmast marjad, lasin natuke aega sulada ja veeretasin siis tuhksuhkrus :)

Pille
postitatud 17.12.2019 08:28

Kasutaja Liina on kunagi sellise pildi saatnud:

Kristina
postitatud 20.12.2019 22:28

Vanaemal oli alati üks karbike magamistoas. Ta Saksa juurtega ning rääkis, et Saksa prouadel kombeks enne magama minekut tükike magusat põske pista, et tuleks magusad unenäöd :)

Merx
postitatud 22.12.2019 11:19

Minu lemmikud! Nii mõnus krõbistada!

Laura
postitatud 18.09.2024 18:58

Kas keegi oskab öelda kaua nad säilivad jahekapis, nt kui teha ilma munavalgeta niiskete marjadega?