5 dl jõhvikaid
300 g pakk tuhksuhkrut
Puhasta jõhvikad, vajadusel loputa ja kuivata kahe köögipaberi vahel täiesti kuivaks.
Klopi munavalge kahvliga kergelt vahule. Kalla jõhvikad ja munavalge madalale alusele ning veereta jõhvikaid munavalgesegus, nii et need oleksid munavalgega koos.
Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tuhksuhkrut, seejärel lisa jõhvikad. Sõelu peale veel tuhksuhkrut, marju suhkrusegus kergelt raputades. Lase kuivada, siis sõelu peale veel tuhksuhkrut jne. Lase täielikult kuivada.
Siis lao paberiga eraldatud kihtidena karpi ja hoia kuivas kohas.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Ükskord õnnestus mul teha neid hästi lihtsalt. Võtsin sügavkülmast marjad, lasin natuke aega sulada ja veeretasin siis tuhksuhkrus :)
Kasutaja Liina on kunagi sellise pildi saatnud:
Vanaemal oli alati üks karbike magamistoas. Ta Saksa juurtega ning rääkis, et Saksa prouadel kombeks enne magama minekut tükike magusat põske pista, et tuleks magusad unenäöd :)
Minu lemmikud! Nii mõnus krõbistada!
Kas keegi oskab öelda kaua nad säilivad jahekapis, nt kui teha ilma munavalgeta niiskete marjadega?
Lumised jõhvikad
Tuhksuhkrusse mässitud jõhvikad sobivad niisama maiustamiseks kui ka kõiksugu (jõuluste) kookide-tortide kaunistamiseks.