Toskaana tomati-leivasupp

See Skye Gyngelli retsept põhineb toskaanalaste kuulsal "Pappa al Pomodoro" supil. Autor on kasutatud salveid, aga võid selle asemel traditsioonilisemat basiilikut võtta. Sobib hästi sügiseste "ebakaubandusliku välimusega" tomatitest valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hästi küpset tomatit

0.75 dl kvaliteetset külmpressitud oliiviõli

3 tk küünt küüslauku (koori ja lõika viiludeks)

1 tk kuivatatud punast tšillikauna

5 tk oksa värsket salveid või basiilikut

meresoola

purustatud musta pipart

3 tk suurt paksu viilu nisujahust leiba (veidi tahket)

Serveerimiseks:

oliiviõli ja kvaliteetset palsamiäädikat (balsamico)

Valmistamine

Haki tomatid jämedalt (seemneid eemaldada pole vaja).
Kuumuta paksupõhjalises potis keskmisel tulel oliiviõli. Kui õli on soe, siis lisa hakitud tomatid, küüslauk, tšilli ja salvei. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta hästi madalal tulel umbes 40 minutit, aeg-ajalt segades.
Rebi nisuleib väiksemateks tükkideks, lisa supile. Ära sega, aga lase leival lihtsalt supi sisse imenduda.
Jaota supp taldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli ja palsamiäädikat.

NB! See supp on parim soojalt, mitte kuumalt!

Retsept on Skye Gyngelli raamatust "My favourite ingredients" (Tomato and bread soup). Juuresoleva foto saatis kasutaja MANN.
LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 11.03.2009 09:03

jätsin välja salvei ja basiiliku, ja panin hoopis peterselli. Serveerimisel peale pisut riivitud parmesani, soolahelbeid ja pipart, pisut ka hakitud küüslauku ja kaunist kanget tšillit. Tomatiteks olid sügisel sügavkülma pandud purustatud koduaia tomatid. Praegusel ajal poeomad on kaunis hirmsad, nii et purustatud vast läheks paremini. Ja saiaks peaks olema selline ciabatta-tüüpi, mitte a la Kirde sai või baguette tüüpi. A see on lihtsalt mu arvamus. Supp on mõnus. Juurde klaasike kaunist punaveini.