1 kg hästi küpset tomatit
0.75 dl kvaliteetset külmpressitud oliiviõli
3 tk küünt küüslauku (koori ja lõika viiludeks)
1 tk kuivatatud punast tšillikauna
5 tk oksa värsket salveid või basiilikut
purustatud musta pipart
3 tk suurt paksu viilu nisujahust leiba (veidi tahket)
Serveerimiseks:oliiviõli ja kvaliteetset palsamiäädikat (balsamico)
jätsin välja salvei ja basiiliku, ja panin hoopis peterselli. Serveerimisel peale pisut riivitud parmesani, soolahelbeid ja pipart, pisut ka hakitud küüslauku ja kaunist kanget tšillit. Tomatiteks olid sügisel sügavkülma pandud purustatud koduaia tomatid. Praegusel ajal poeomad on kaunis hirmsad, nii et purustatud vast läheks paremini. Ja saiaks peaks olema selline ciabatta-tüüpi, mitte a la Kirde sai või baguette tüüpi. A see on lihtsalt mu arvamus. Supp on mõnus. Juurde klaasike kaunist punaveini.
Toskaana tomati-leivasupp
See Skye Gyngelli retsept põhineb toskaanalaste kuulsal "Pappa al Pomodoro" supil. Autor on kasutatud salveid, aga võid selle asemel traditsioonilisemat basiilikut võtta. Sobib hästi sügiseste "ebakaubandusliku välimusega" tomatitest valmistamiseks.