125 g nisujahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
75 g peeneteralist suhkrut
40 g röstitud hakitud sarapuupähkleid
40 g jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid
0.5 tk sidrunit (riivitud koor)
1 sl hakitud värsket rosmariini
1 tk lahtiklopitud muna
Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi, sega juurde suhkur, hakitud pähklid, riivitud sidrunikoor ja hakitud rosmariin. Lisa lahtiklopitud muna ning sõtku tainas ühtlaseks.
Kummuta tainas kergelt jahusele töölauale ning vormi umbes 23 cm pikkuseks "vorstiks". Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni tainas on helekuldne.
Võta ahjuplaat ahjust välja ning lõika kergelt diagonaalselt 10 viiluks.
Laota küpsised, lõikepind all, uuesti küpsetusplaadile ning küpseta veel 10 minutit, kuni küpsised on pealt kuldsed.
Libista metallrestile jahtuma.
Küpsiseid võib kuni 10 päeva kinnises karbis säilitada - seepärast sobivad need ka hästi nt jõulukingituseks.
Retsept on briti ajakirjast "Tesco Vegetarian Magazine" (Winter 1999, Lemon and rosemary biscotti). Foto saatis kasutaja ZOOZI.
Tegin täna prooviks neid cantuccisid. Küpsetamise ajal levis köögis nii hea sidruni ja rosmariini lõhn. Ja hästi maitsvad on ka :)
Sidruni-rosmariini cantucci
Populaarsed itaalia küpsised, mida kastetakse vin santo või kohvi sisse või serveeritakse zabaglione kastmega. Küpsised sisaldavad pistaatsiapähkleid ning käivad ahjus lausa kaks korda ('biscotti').