Pane peekon grillrestile ning küpseta kuumas grillahjus kuldseks ja krõbedaks. Kalla eraldunud peekonirasv puhtale praepannile ja pane kõrvale.
Aseta kitsejuusturattad ahjupannile ning küpseta kuumas grillahjus 2-3 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt kuldsed.
Aseta igale pika saia viilule kuum kitsejuusturatas, hoia soojas.
Lisa pannil olevale peekonirasvale oliiviõli ja küüslauk ning kuumuta mõõdukal tulel, kuni küüslauk on kuldne. Tõsta pann tulelt ning lisa ettevaatlikult veiniäädikas (NB! pritsib!), piiniaseemned ja veidi musta pipart. Sega juurde petersell.
Serveerimiseks jaota pestud ja nõrutatud spinatilehed soojadele taldrikutele. Laota peale peekoniribad (nt moodusta neist nelinurk), keskele aseta saiaviil kitsejuustuga.
Tõsta lusikaga sooja õlikastet peale ning serveeri kohe.
Retsept on briti ajakirjast Fresh (December 2005, Warm Spinach, Bacon and Goat Cheese Salad)
Soe spinati, kitsejuustu ja peekoni salat
Kreemja kitsejuustu ja krõbeda peekoni kooslus.