Piprane kitsejuustusalat jõhvikatega

Grillitud kitsejuustuga talvine salat sobib hästi eelroaks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g koorikuga laia läbimõõduga kitsejuustu

1 sl purustatud musta pipart

Jõhvika-apelsinikaste:

125 g värskeid jõhvikaid

3 sl külmpressitud oliiviõli

2 apelsini mahl

2 sl kontsentreeritud jõhvika- mustasõstramahla

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

meelepäraseid salatilehti

Valmistamine

Lõika kumbki kitsejuustuketas ristipidi pooleks. Pressi purustatud pipar juustu lõikepindadele.

Kuumuta (grill)pann hästi tuliseks. Aseta piprased kitsejuustud pannile, lõikepind allpool, ja küpseta 3-4 minutit, kuni juust on kaunilt kuldne. Keera juustutükid spaatli abil ümber ja grilli ka teiselt poolt minut aega. Tõsta juustutükid pannilt ja tõsta kõrvale.

Pühi pann köögipaberiga puhtaks ja pane uuesti tulele. Lisa jõhvikad ja apelsinimahl ning kuumuta tugeval tulel umbes minut aega, panni aeg-ajalt raputades, kuni jõhvikad on läbi kuumenenud (vajadusel lisa veel apelsinimahla). Võta pann tulelt ning lisa jõhvikatele koheselt jõhvika-mustsõstramahl ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga.

Serveerimiseks pane igale taldrikule veidi salatilehti, siis aseta peale grillitud kitsejuustulõik ning tõsta peale jõhvika-apelsinikastet.

Nipid ja soovitused:

Retsept on briti ajakirjast Fresh (December 2005, Hot Peppered Goats' Cheese Salad with Fresh Cranberry and Orange Dressing). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 15.02.2009 11:04

Ei leidnud poest õiget juustu, aga väga hea oli ka suurema läbimõõduga Chevre Soignon. Salat oli mõnus. Salatipõhjaks kasutasin rukolat, põldsalatit, beebispinatit ja salatsigurit.

Pille
postitatud 13.11.2015 18:10

Zoozi saadetud pilt: