200 g koorikuga laia läbimõõduga kitsejuustu
1 sl purustatud musta pipart
Jõhvika-apelsinikaste:125 g värskeid jõhvikaid
3 sl külmpressitud oliiviõli
2 apelsini mahl
2 sl kontsentreeritud jõhvika- mustasõstramahla
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:meelepäraseid salatilehti
Lõika kumbki kitsejuustuketas ristipidi pooleks. Pressi purustatud pipar juustu lõikepindadele.
Kuumuta (grill)pann hästi tuliseks. Aseta piprased kitsejuustud pannile, lõikepind allpool, ja küpseta 3-4 minutit, kuni juust on kaunilt kuldne. Keera juustutükid spaatli abil ümber ja grilli ka teiselt poolt minut aega. Tõsta juustutükid pannilt ja tõsta kõrvale.
Pühi pann köögipaberiga puhtaks ja pane uuesti tulele. Lisa jõhvikad ja apelsinimahl ning kuumuta tugeval tulel umbes minut aega, panni aeg-ajalt raputades, kuni jõhvikad on läbi kuumenenud (vajadusel lisa veel apelsinimahla). Võta pann tulelt ning lisa jõhvikatele koheselt jõhvika-mustsõstramahl ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga.
Serveerimiseks pane igale taldrikule veidi salatilehti, siis aseta peale grillitud kitsejuustulõik ning tõsta peale jõhvika-apelsinikastet.
Retsept on briti ajakirjast Fresh (December 2005, Hot Peppered Goats' Cheese Salad with Fresh Cranberry and Orange Dressing). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ei leidnud poest õiget juustu, aga väga hea oli ka suurema läbimõõduga Chevre Soignon. Salat oli mõnus. Salatipõhjaks kasutasin rukolat, põldsalatit, beebispinatit ja salatsigurit.
Piprane kitsejuustusalat jõhvikatega
Grillitud kitsejuustuga talvine salat sobib hästi eelroaks.