Peedikook toorjuustuglasuuriga

Jõuluste vürtsidega (kaneel, muskaat, safran) peedikook.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl nisujahu

3.5 dl suhkrut

0.5 tl soola

1 tl söögisoodat

1 tl vanillisuhkrut

1 sl kaneeli

1 tl riivitud muskaatpähklit

3.5 dl rapsi- või päevalilleõli

3 muna

250 g e. 3 dl peenelt riivitud peeti

2-3 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid

Toorjuustuglasuur:

200 g maitsestamata toorjuustu

3 dl tuhksuhkrut

0.5 g safranit või tk veidi sidrunimahla

Valmistamine

Sega omavahel kuivained, lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks.
Haki pähklid ja sega need koos peenelt riivitud peediga tainasse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.
Võta kook ahjust välja ja lase vormis 10 minutit jahtuda. Siis eemalda kook vormist ning lase metallrestil täielikult jahtuda (koogivorm aseta pahupidi koogi peale, siis jääb kook mahlane).

Toorjuustuglasuuri jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkru ja safrani või sidrunimahlaga ja määri saadud glasuur jahtunud koogile.

Pereköögi retsept (dets 2008, Ingridi peedikook toorjuustuglasuuriga)
LISA KOMMENTAAR

Täpik
postitatud 15.12.2008 10:03

Ei tea, kas vürtsid on aegnud, aga lootsin teravamat (vürtsisemat) maitset. Peeti polnud tunda (teadmiseks neile, kes seda köögivilja pelgavad).

Jänx
postitatud 16.05.2010 21:15

Üle-mõistuse-hea kook!!!! Mul sõbranna tegi, no supeeer!!!!!

Liis
postitatud 10.10.2013 11:05

Kas peet peab olema toores või keedetud?