Spargelkapsasupp juustuga

Väga britilik kombinatsioon spargelkapsa e. brokoli ning sinihallitusjuustuga. Britid kasutaksid muidugi Stiltonit, aga sobib hästi ka põhjanaabrite Aura.

Kitsejuustusõbrad asendagu sinihallitusjuust kitsejuustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul või väike porru

3-4 jahusemat kartulit

1 l köögiviljapuljongit

400 g külmutatud spargelkapsaõisikuid (nt Härmavili)

100 g Stiltonit või muud sinihallitusjuustu või kitsejuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul või porru ning kuumuta umbes 5 minutit oliiviõlis, kuni see pehmeneb veidi.

Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartul ning puljong. Kuumuta keemiseni ning keeda umbes 10 minutit, kuni kartul on pehme.

Lisa hakitud spargelkapsas ning keeda 3-4 minutit, kuni spargelkapsas on pehme, aga ikka veel heleroheline.

Lisa pool meelepärasest juustust ning püreesta supp ühtlaseks (nt kannmikseris).

Maitsesta supp soola ja pipraga, jaota kaussidesse ning pudista peale ülejäänud juust.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 11.04.2011 14:44

Täitsa paljulubav supp!

cousinella
posted on 14.09.2015 16:51

Pilt ka:

Eve Aria
postitatud 10.02.2020 09:48

Oi see on maitsev ja tervislik!