Eemalda hane sisemusest üleliigne rasv. Torgi hani kahvliga läbi, eriti rasvarikkad kohad, siis hõõru meresoolahelvestega sisse. Pane neljaks lõigatud sibul ning rosmariinioks hane kõhuõõnsusesse.
Aseta hani ahjupannile asetatud restile.
Küpseta 220kraadises ahjus 30 minutit.
Siis alanda kuumust ning küpseta 180kraadises ahjus veel 1,5-2 tundi (kurna pannile tekkinud hanerasva paar korda küpsetamise jooksul - muidu läheb see kõrbema).
Kontrollimaks, et hani on küps, torka peenike varras või terav nuga kintsu kõige paksemasse ossa - väljajooksev lihamahl peaks olema selge ja mitte roosa.
Peale ahjust väljavõtmist kata hani fooliumiga ning lase 30 minutit seista.
Samal ajal valmista kaste. Prae hakitud šalottsibulad võis pehmeks. Lisa kuivatatud kirsid, punane vein, kanapuljong ning kaneelikoor ning keeda, kuni kaste on paksenenud ja siirupjas. Sega juurde punasesõstraželee ning lusikatäis võid.
NB! Ära ahjupannile kogunenud hanerasva ära viska. Kurna see puhtasse purki ning säilita külmkapis. Hanerasva võid kasutada nt kartulite röstimiseks.
Retsept on briti ajakirjast Olive (December 2007, Roast goose with sour cherry and red wine sauce)
Ahjuhani hapukirsikastmega
Efektne roog pidulauale.