Jõulune riivleivadessert hapukoore ja pohladega

See ei ole retsept, pigem serveerimisviis. Karamellista riivleib varakult, et see jõuaks enne desserdi kokkupanemist jahtuda.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

riivleiba

suhkrut

piparkoogimaitseainet (nt Meira)

võid

Saare hapukoort smetana 30%

vanilliekstrakti

pohlamoosi

pohli

Valmistamine

Sega pannil riivleib, suhkur ja veidi piparkoogimaitseainet. Kuumuta, kuni suhkur karamellistub, siis lisa lusikatäis-paar võid ning sega, kuni või on sulanud ja ühtlaselt jaotunud. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.

Enne serveerimist klopi vanilliga maitsestatud hapukoor (miksriga) õhulisemaks.

Laota karamellistatud riivleib, vahustatud hapukoor ning pohlamoos kihiti magustoidupokaali, peale puista mõned terved pohlad.

Kui soovid kihilist desserti, siis söö niisama, aga sööma hakates võid magustoidu pokaalis esmalt ühtlaseks segada.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 30.08.2019 21:55

Maitsev magustoit!

Kaare
postitatud 31.08.2019 11:04

Lihtne ja jõululik! Eriti maitsev Nami-Nami porgandi-pohlamarmelaadiga, mis on apelsinise mekiga.

Evary
postitatud 26.12.2023 14:17

See olen mina

Ulvi J.
postitatud 27.12.2023 08:27

Näeb hea välja!