Peedisupp külmsuitsulõhega

Lihtsa peedipüreesupi teeb eriliseks külmsuitsulõhe lisamine serveerimisel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 peeti

1 pastinaak

1 punane sibul

1-1.2 l köögiviljapuljongit

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

2 õuna

2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

150 g suitsulõhet õhukeste viiludena

4 sl hapukoort

Valmistamine

Koori peedid, pastinaak ja sibul ja lõika kuubikuteks.

Kuumuta köögiviljapuljong potis keemiseni. Lisa tükeldatud köögiviljad ja palsamiäädikas. Kata pott kaanega ja keeda keskmisel kuumusel umbel 25 minutit, kuni peet on pehme.

Koori õunad, lõika sektoriteks ja lisa supile. Keeda veel 10 minutit, kuni õunad on pehmed. Püreesta supp ühtlaseks, siis maitsesta tüümiani ja pipraga.

Jaota supp taldrikutesse, igale portsjonile aseta õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet ja veidike hapukoort.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast HyväTerveys KevytKokki (Syksy 2008). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.12.2008 18:39

Väga hea oli!

Pille
postitatud 19.01.2024 12:52

Zoozi pilt: