Koori peedid, pastinaak ja sibul ja lõika kuubikuteks.
Kuumuta köögiviljapuljong potis keemiseni. Lisa tükeldatud köögiviljad ja palsamiäädikas. Kata pott kaanega ja keeda keskmisel kuumusel umbel 25 minutit, kuni peet on pehme.
Koori õunad, lõika sektoriteks ja lisa supile. Keeda veel 10 minutit, kuni õunad on pehmed. Püreesta supp ühtlaseks, siis maitsesta tüümiani ja pipraga.
Jaota supp taldrikutesse, igale portsjonile aseta õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet ja veidike hapukoort.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast HyväTerveys KevytKokki (Syksy 2008). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Peedisupp külmsuitsulõhega
Lihtsa peedipüreesupi teeb eriliseks külmsuitsulõhe lisamine serveerimisel.