Key Lime Pie

e. Ameerika laimipirukas. Originaalversioonis kasutatakse Florida Key piirkonnas kasvavaid väikeseid laime.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

15 Digestive-küpsist

125 g sulatatud võid

Laimitäidis:

5 munakollast

400 g suhkruga kondenspiima

1 dl laimimahla

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

vahustatud 35% rõõska koort

laimi

Valmistamine

Tambi küpsised peeneks, sega sulavõiga. Suru saadud segu 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Küpseta 175kraadise ahju keskosas umbes 8 minutit.

Klopi kausis munakollased lahti, sega juurde kondenspiim ja laimimahl. Kalla saadud segu pirukapõhjale. Küpseta 175kraadises ahjus veel 15 minutit.

Lase jahtuda, siis pane vähemalt 3 tunniks külmkappi või lausa sügavkülma (viimasel juhul tõsta pirukas 20 minutit enne serveerimis toatemperatuurile sulama).

Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut ning kaunista vahukoore ja laimiviiludega.

Rootsi Arla retsept (Desserter höst 2008, Key Lime paj). Juuresoleva foto saatis kasutaja SIRLIIZ

LISA KOMMENTAAR

sirliiz
postitatud 21.03.2009 09:37

Selle koogiga olen ma kolmel viimasel üritusel laineid löönud, lihtsalt võrratu laimipirukas. Hea on vaadata, kuidas peale esimese tüki suhu kadumist tekib inimesele selline õnnis nägu, et... Ei ole varem kohanud nii lihtsa ja oivaliselt maitseva retsepti kooslust, soovitan soojalt proovida!

JM
postitatud 28.03.2009 22:43

Jaa, mul tuli ta suht intensiivse maitsega, päris palju läks vahukoort peale, et selline nämnämm oleks. Järgmine kord mõtlen, et võiks mingi marjakastme vms kõrvale teha, see kondenspiimaga asi tuleb päris tihe ja tahke värk. Aga mulle see maitsekooslus meeldis, et hapu ja hästi magus kokku panna.

Betty
postitatud 12.03.2010 20:18

Mõtlesin ise sellise variandi välja: põhjaks kasutan Digestive asemel Kalevi või Selga küpsist.Täidiseks kondentspiim ja toorjuust segada 3 laimi mahlas leotatud želatiiniga. ja siis külmkappi. Tuli väga originaali lähedane, mida ma Ameerikas olen söönud.

tsikk
postitatud 14.05.2010 14:48

Tegin seda peaaegu originaalilähedaselt, lisasin ainult veel ühe laimi, sest tundus kuidagi lahja, ja ka viljaliha. Tuli parema tasakaaluga. Kui just selline tüüpiline magusaarmastaja ei ole, siis ma usun, et saab ise kondenspiima suhkru timmimisega koogi märksa vähem magusa. Sellisel kujul see suhkrukogus ikka hirmutas. Aga hea kook tuli, mis sest, et korraga kannatas süüa vaid killukese. :p

karima
postitatud 29.01.2011 16:48

tegin seda täna ja väga väga meeldis panin natuke rohkem limet jäi täpselt mönus suutäis :)

Gert
postitatud 26.08.2016 20:52

Tegin seda ehtsale Ameeriklannale, ütles, et sama hea kui mõnes Ameerika asutuses!