2-3 lehte želatiini
200 g e. 2,5 dl murakaid
4 dl 35% rõõska koort
0.5 dl suhkrut
200 g kreemjat kohupiima
1 tl vanilliekstrakti
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.
Püreesta marjad, hõõru saadud püree läbi sõela, et seemned kätte saada.
Kuumuta potis rõõsk koor ja suhkur, keeda hästi tasasel tulel aeg-ajalt segades 5-10 minutit.
Lisa murakapüree ja kuivaks surutud želatiinilehed. Kuumuta segu läbi, nii et želatiinilehed sulavad, aga ära keeda.
Tõsta pott tulelt. Lisa kohupiimakreem (soovitavalt hõõru läbi sõela), maitsesta vanilliekstraktiga ja sega ühtlaseks.
Kalla segu magustoidupokaalidesse. Lase veidi jahtuda, siis kata pokaalid toidukilega ning pane vähemalt 3-4 tunniks külmkappi tarretuma.
Retsept on mugandatud Soome Valio retseptist (Lakka panna cotta). Mina kasutasin kompotimurakaid. Tegime 2 želatiinilehega, mille tulemuseks on mõnusalt pehme panna cotta, mida peab serveerima pokaali sees. Kui soovid panna cottat taldrikule kummutada, siis võta kindlasti vähemalt 3 želatiinilehte.
Murakatega panna cotta
Itaaliapäraste sugemetega, ent ometi täiesti põhjamaine magusroog.