Lihtne ja toitev hommikusöök, mõnusalt õunamaitseline.
5 dl vett
2-3 õuna
2 dl rukkihelbeid
1 sl pruuni suhkrut
0.25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
tükike võid
Koori õunad ja lõika väiksemateks tükkideks. Pane õunatükid ja vesi potti, kuumuta keemiseni ja keeda paar minutit.
Lisa potti rukkihelbed, suhkur, sool ja või. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumus miinimumini ja lase pudrul tasasel tulel veel 6-8 minutit haududa.
Maitsesta vanillsuhkruga, serveeri kuumalt või jahtunult.
Pildi tegi Kaare.
Ausalt öeldes pole vaja õunu üldse püreeks tehagi.. lõigata väiksed tükid ja las jäävadki sisse - väga väga mõnus on just nii.
Täitsa mõnus!
Magus rukki-õunapuder
Lihtne ja toitev hommikusöök, mõnusalt õunamaitseline.