Magus rukki-õunapuder

Lihtne ja toitev hommikusöök, mõnusalt õunamaitseline.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

2-3 õuna

2 dl rukkihelbeid

1 sl pruuni suhkrut

0.25 tl soola

1 tl vanillisuhkrut

tükike võid

Valmistamine

Koori õunad ja lõika väiksemateks tükkideks. Pane õunatükid ja vesi potti, kuumuta keemiseni ja keeda paar minutit. 

Lisa potti rukkihelbed, suhkur, sool ja või. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumus miinimumini ja lase pudrul tasasel tulel veel 6-8 minutit haududa. 

Maitsesta vanillsuhkruga, serveeri kuumalt või jahtunult.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

neiu
postitatud 03.05.2010 20:00

Ausalt öeldes pole vaja õunu üldse püreeks tehagi.. lõigata väiksed tükid ja las jäävadki sisse - väga väga mõnus on just nii.

Kaare
postitatud 02.09.2016 10:48

Täitsa mõnus!