1.4 l kanapuljongit
80 g võid
400 g kõrvitsat 1 cm kuubikutena (kaal enne koorimist)
2 sl oliiviõli
1 väike hakitud sibul
400 g risotoriisi (arborio)
100 g riivitud parmesani või Valio Forte juustu
Krõbe sibulakate:100 g nisujahu
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:6 sl pestot
Esmalt kuumuta küüslauguküüsi keevas vees 3 minutit. Nõruta, pane potti koos 2 dl puljongi ja poole võikogusega. Hauta tasasel tulel 15 minutit, kuni küüslauk on pehme ning kaetud siirupja puljongikihiga.
Pane kõrvitsakuubikud ahjuplaadile, nirista neile oliiviõli ning sega ühtlaselt läbi. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kõrvits hakkab pehmenema. Tõsta kõrvale.
Valmista krõbe sibulakate. Puista viilutatud šalottsibulatele jahu, liigne jahu raputa ära. Küpseta sibularõngad kuumas õlis kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta sibulad köögipaberil ja hoia soojas.
Küpseta hakitud sibul potis ülejäänud võis pehmeks (u 5-7 minutit). Lisa riis, tõsta kuumust ja prae, kuni riis muutub klaasjaks.
Nüüd alanda kuumust ja lisa riisile jaokaupa järelejäänud puljongit (1.2 liitrit), risotot pidevalt tasakesi segades. Enne iga puljongilisamist lase eelneval puljongil täielikult imenduda.
Kui riis on valmis - riis peab olema 'al dente' - siis lisa riivitud juust ning küpsetatud kõrvitsad ja küüslauguküüned. Sega läbi ja hauta veel paar minutit.
Jaota taldrikutele, peale aseta pestot ja krõbedaks praetud sibulad.
Retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (October 2004, Garlicky pumpkin risotto). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Tegin seda siis,kui retsept ilmus Oma Maitses.Natuke mängimist oli,aga maitses hea.
Väga maitsev!! Küüslaugu koha pealt jäi muidugi veidi segaseks. Mina vajutasi küüslauguküüned enne riisile lisamist kahvliga puruks (või olekski pidanud tervelt lisama..) ning kui poleks teadnud, et sel küüslauk sees on, siis aru poleks saanud. Külalised küsisid, et kas küüslauk pidi ka olema ;D. Vdla oli mul liiga vilets küüslauk.
Mulle oleks meeldinud küüslaugusem.
Küüslaugune kõrvitsarisoto
Sügisene kõrvitsarisoto krõbeda sibulakattega. Itaalia toidukirjutaja Ursula Ferrigno retsept.