Kohvikissell

Lihtne kohvimaitseline kissell, mille valmistamisel võib ära kasutada kange kohvi ülejäägid.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl kanget kohvi

5 dl piima

100 g suhkrut

4 sl maisitärklist

1 tl vanilliekstrakti

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Kuumuta piim, kange kohv ja suhkur keemiseni.
Sega tärklis vähese külma vee või piimaga, lisa kuumale piimakohvile pidevalt segades.
Kuumuta keemiseni, keeda paar minutit, kuni kissell veidi pakseneb. Sega juurde vanilliekstrakt, tõsta nõu pliidilt.
Jaota magustoidupokaalidesse, puista peale veidi suhkrut ja lase jahtuda.
Serveeri vahukooretupsuga.
LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 30.05.2010 19:26

Kohvi oli mul ainult 4dl, aga magustoit sai tõeliselt kohvine. :) Võibolla oli väga kange kohv. :) Nats kardemoni lisasin ka, hetkel läheb seda peaaegau igasse toidusse. :)