Määri kaheksa 1 dl mahutuvusega portsjonvormi võiga. Pane külmkappi, et või hanguks. Siis võta välja ja määri uuesti võiga. Puista üle peensuhkruga.
Sulata või potis, klopi juurde jahu. Kuumuta paar minutit, aga ära pruunista.
Sega teises potis piim, suhkur ja tükeldatud šokolaad. Kuumuta, kuni šokolaad on sulanud.
Tõsta pott tulelt ning lisa segu vähehaaval või-jahusegule. Sega juurde kakaopulber, klopi ühtlaseks. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Klopi jahtunud sufleepõhja sekka munakollased.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis sega ettevaatlikult ülejäänud ainete hulka.
Täida ettevalmistatud sufleevormid seguga, nii et vormidesse jääks 2-3 cm kerkimisruumi.
Küpseta 150kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Siis tõsta ahju kuumust ja küpseta 200kraadises ahjus veel 5 minutit.
Serveeri kohe, kõrvale sobib hästi nt kirsimoos.
Retsept on rootsi ajakirjast Allt om Mat (Vinspecial 2008, Chocoladsufflé). Juuresoleva foto saatis kasutaja Gegegerda.
Šokolaadisuflee
Tugeva šokolaadimaitsega väikesed sufleed.