Köögiviljadega hautatud lindude siseelundid

Roa valmistamiseks läheb vaja kanapugusid ja -südant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanapugusid ja

kanasüdameid

50 g rasva

1 sl nisujahu

3-4 porgandit

4-5 kartulit

soola ja musta pipart

vett või puljongit

2-3 tomatit soovi korral

Valmistamine

Lõika kanapugud viiludeks, südamed poolita ja prae kergelt läbi. Puista peale jahu, lisa tükeldatud sibul, sool, pipar ja kuumuta koos mõni minut.

Siis lisa veidi kuuma vett või puljongit ja hauta.

Veidi hiljem lisa juurde eraldi pruunistatud porgandiviilud ja praetud kartulid, vajadusel ka veel vedelikku. Hauta toit valmis. Tomatid lisa hautamise lõpupoole.

Serveeri mahedamaitselise salatiga.

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Liharaamat" (1978). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 04.11.2008 18:02

Tegin täna hautist-raguud kanasüdametest ja -pugudest. See Nami-Nami retsept oli aluseks, aga kartuli jätsin välja ning lisasin porrut, peterselli ja maitseks vürtspipart. Mul on millegipärast arusaam, et rupskeid tuleb kindlasti vürtspipraga maitsestada... Serveerisin kartulipudru ja riivitud keedupeediga. Väga-väga maitsev oli!

Pille
postitatud 13.12.2017 21:58

Liiseli saadetud foto:

Hexy
postitatud 23.08.2015 09:34

Mina kasutasin kanapugusid, muus osas järgisin retsepti. Maitsev kaste sai, mehele eriti meeldis. Meie sõime koos makaronidega.

Ilse
postitatud 12.12.2017 20:49

Kasutasin kalkuni südameid,kartulid keetsin eraldi juurde. Meile maitses.