400 g kanapugusid ja
kanasüdameid
50 g rasva
1 sl nisujahu
3-4 porgandit
4-5 kartulit
soola ja musta pipart
vett või puljongit
2-3 tomatit soovi korral
Lõika kanapugud viiludeks, südamed poolita ja prae kergelt läbi. Puista peale jahu, lisa tükeldatud sibul, sool, pipar ja kuumuta koos mõni minut.
Siis lisa veidi kuuma vett või puljongit ja hauta.
Veidi hiljem lisa juurde eraldi pruunistatud porgandiviilud ja praetud kartulid, vajadusel ka veel vedelikku. Hauta toit valmis. Tomatid lisa hautamise lõpupoole.
Serveeri mahedamaitselise salatiga.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Liharaamat" (1978). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tegin täna hautist-raguud kanasüdametest ja -pugudest. See Nami-Nami retsept oli aluseks, aga kartuli jätsin välja ning lisasin porrut, peterselli ja maitseks vürtspipart. Mul on millegipärast arusaam, et rupskeid tuleb kindlasti vürtspipraga maitsestada... Serveerisin kartulipudru ja riivitud keedupeediga. Väga-väga maitsev oli!
Mina kasutasin kanapugusid, muus osas järgisin retsepti. Maitsev kaste sai, mehele eriti meeldis. Meie sõime koos makaronidega.
Kasutasin kalkuni südameid,kartulid keetsin eraldi juurde. Meile maitses.
Köögiviljadega hautatud lindude siseelundid
Roa valmistamiseks läheb vaja kanapugusid ja -südant.