Lambakints kartulitega

See provanssaalihõnguline roog valmib ühel suurel ahjupannil. Lambaliha kuulub nii mõnegi Euroopa rahva kevadpühadelauale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 noorlambakints (u 2 kg)

oliiviõli

3-4 küüslauguküünt

8 rosmariinioksa

1,5 kg kartuleid (nt Laura)

5 dl köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Aseta lambakints suurde ahjuvormi.

Koori küüslauguküüned ning lõika pikuti neljaks. Määri lambakints kergelt õliga sisse, siis tee terava noaga siia-sinna kaheksa sisselõiget. Piki küüslaugutükid lihasse. Maitsesta lambakints soola-pipraga, siis tõsta peale rosmariinioksad.

Tõsta vorm 225-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 15 minutit. Siis alanda kuumus 200°C ning küpseta tund aega (arvesta 15 minutit iga 500 g kohta).

Samal ajal pese kartulid, soovi korral koori. Lõika kartulid pikuti neljaks, pane eraldi ahjuvormi või lambakintsu kõrvale. Kalla puljong kartulite juurde, maitsesta kartulid soola-pipraga.

Küpseta liha ja kartuleid umbes 1 tund või kuni liha on pehme ja kartulid küpsed.

Lase veidi jahtuda, siis lõika liha lõikudeks ja serveeri koos kartulitega. Lisandiks sobivad veel krõbeda koorikuga nisuleib, värske salat ja näiteks mündiželee. 

Loe veel:

Retseptiidee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.03.2025 10:15

Klassikaline kooslus, väga maitsev. Meie perele meeldib lambaliha väga.