Punase sibula pirukas fetajuustu ja oliividega

Lehttainapõhjal maitsev pirukas palsamiäädikas karamellistatud sibularataste, soolase fetajuustu ning mustade oliividega.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

2 sl oliiviõli

500 g punast sibulat

2 sl fariinsuhkrut

2 sl palsamiäädikat

200 g fetajuustu

soola ja musta pipart

100 g kivideta musti oliive

1 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Koori sibulad ning lõika sibulad õhukesteks viiludeks. Prae neid 10 minutit tasasel tulel oliiviõlis. Lisa suhkur ja palsamäädikas ning hauta veel 5 minutit, et vedelik muutuks siirupiseks. Lase jahtuda.

Rulli lehttainas lahti, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele tainaservast ümberringi väike sisselõige. Laota sibulasegu sisselõikest sissepoole, murenda peale fetajuust ja puista peale hakitud oliivid.

Maitsesta pirukas pipra ja soolaga (viimast lisa ainult juhul, kui feta väga soolane ei ole). Nirista kõige peale veidi külmpressitud oliiviõli.

Küpseta 220kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lehttainas on kerkinud ja kuldne. 

Lõika viiludeks ja serveeri koos rohelise salatiga.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 21.10.2008 22:29

Yks minu lemmikuid.Väga hea.

Dee
postitatud 09.01.2009 10:07

Meil kaob sarnane sibulapirukas samuti lausa minutitega. Siiamaani on see meil peres üks suuremaid hitte. Julgen samuti soojalt soovitada, tõesti hea pirukas!

triinp
postitatud 31.01.2010 17:46

Väga hea!

Karnivoor
postitatud 19.09.2010 14:31

Väga mõnus pirukas ja nii lihtne valmistada!

Frieda
postitatud 29.03.2011 10:09

Soovitan samuti. Lihtne valmistada ja väga maitsev.

Krista
postitatud 30.01.2017 11:14

Korduvalt teinud ja kõik külalised on kiitnud. Lihtne teha.

Pille
postitatud 01.02.2023 08:52

Minu 2015. aastast pärit foto: