500 g pärmi- lehttainast
2 sl oliiviõli
500 g punast sibulat
2 sl fariinsuhkrut
2 sl palsamiäädikat
200 g fetajuustu
soola ja musta pipart
100 g kivideta musti oliive
1 sl külmpressitud oliiviõli
Koori sibulad ning lõika sibulad õhukesteks viiludeks. Prae neid 10 minutit tasasel tulel oliiviõlis. Lisa suhkur ja palsamäädikas ning hauta veel 5 minutit, et vedelik muutuks siirupiseks. Lase jahtuda.
Rulli lehttainas lahti, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele tainaservast ümberringi väike sisselõige. Laota sibulasegu sisselõikest sissepoole, murenda peale fetajuust ja puista peale hakitud oliivid.
Maitsesta pirukas pipra ja soolaga (viimast lisa ainult juhul, kui feta väga soolane ei ole). Nirista kõige peale veidi külmpressitud oliiviõli.
Küpseta 220kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lehttainas on kerkinud ja kuldne.
Lõika viiludeks ja serveeri koos rohelise salatiga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Yks minu lemmikuid.Väga hea.
Meil kaob sarnane sibulapirukas samuti lausa minutitega. Siiamaani on see meil peres üks suuremaid hitte. Julgen samuti soojalt soovitada, tõesti hea pirukas!
Väga hea!
Väga mõnus pirukas ja nii lihtne valmistada!
Soovitan samuti. Lihtne valmistada ja väga maitsev.
Korduvalt teinud ja kõik külalised on kiitnud. Lihtne teha.
Minu 2015. aastast pärit foto:
Punase sibula pirukas fetajuustu ja oliividega
Lehttainapõhjal maitsev pirukas palsamiäädikas karamellistatud sibularataste, soolase fetajuustu ning mustade oliividega.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.