Kiire vormisai

Lihtne küpsetis täisterajahust ja kaerahelvestest, kus kergitusaineks on küpsetuspulber.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl täisteranisujahu

2 dl nisujahu

2 dl kaerahelbeid

0.5 tl soola

1.5 sl küpsetuspulbrit

1 dl pruuni suhkrut

400 g maitsestamata jogurtit

1 dl piima

Valmistamine

Sega kuivained põhjalikult läbi, et küpsetuspulber jaotuks ühtlaselt.
Kalla juurde jogurt ja piim ning sega kiiresti ühtlaseks (proovi tainast võimalikult vähe segada).
Kalla tainas 1,5liitrisesse keeksivormi ning küpseta 175kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit.
Võta ahjust välja, kata rätikuga ja lase restil jahtuda.

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Suur küpsetamisraamat. 1. osa". Pildid tegi AIRE1.
LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 14.03.2010 10:22

Vormisaiast on saanud üks minu lemmikuid, kiire, lihtne ja maitsev.

Sigrit
postitatud 31.03.2021 09:53

Jah, mul ka

Kärt
postitatud 27.02.2012 17:39

Saia kohta minumeelest liiga magus, supi või võileiva materjaliks vähendaksin suhkrut poole võrra.