Ulukiliha magushapus kastmes

Seda rooga võib valmistada nii metssealihast kui ka põdralihast. Lauale anna koos keedetud kartulite, aedviljade ja salatiga.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg põdraliha või metssealiha

50 g rasva

5 dl vett või kondipuljongit

80 g kuivatatud ploome

30 g seemneteta rosinaid

2 ebaküdooniat või õuna

2 viilu tahket leiba

mustasõstrasiirupit või mustasõstraželeed või mustasõstramahla (nt KÜLLUS kontsentreeritud mustsõstra mahlajooki)

soola

suhkrut

Valmistamine

Lõika ettevalmistatud liha kaheksaks või kümneks tükiks ning pruunista kuumas rasvas. Vala üle vee või kondipuljongiga ja hauta kaanega kaetult pliidil või ahjus.

Hautamise lõpul lisa puhastatud mustad ploomid, pestud rosinad, ebaküdoonia- või õunatükid, tahked leivaviilud ja hauta liha pehmeks.

Tõsta liha vaagnale, leem suru läbi sõela. Kui soovid paksemat kastet, lisa veega segatud kartulijahu ja maitsesta mustsõstrahoidise või -mahlaga. Vala kaste lihale või anna lauale eraldi kastmekannus.

Retsept on Elle Reederi raamatust "Neli aastaaega maapere köögis" (Maalehe Raamat), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

May B
postitatud 11.11.2009 00:02

Tegin metssea lihtast, mida marineerisin Santa Maria marinaadiga eelnevalt, hautasin malmpotis ca 3 tundi peale töötlemist ja tulemus oli super. Kõrvale said pariisi kartuli laadsed kartulid ja Cabernet Sauvignon. Ka kaalasel viis keele alla :)