Metsseapraad

Punaveini-kadakamarja marinaadis hoitud liha küpsetatakse ahjus läbiküpseks ja pehmeks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg metssealiha (kintsu- või seljaliha koos kondiga)

7 dl punast veini

3 sl kadakamarja

soola ja musta pipart

1 tl kuivatatud rosmariini või 1 loorberileht

Kastme valmistamiseks:

1 tl kartulitärklist

1 sl vürtsikastet

Valmistamine

Sega punane vein kausis purustatud kadakamarjade ja teiste maitseainetega. Aseta metssea kintsu- või seljaliha marinaadi sisse ja hoia 4-5 päeva külmas kohas. Hoolitse, et marinaad kogu aeg liha kataks.

Marineeritud liha pane äärisega pannile ja küpseta 170kraadises ahjus, liha aeg-ajalt marinaadiga kastes, kuni see on läbiküps ja pehme. (Vanema sea liha küpseb kuni 3-3,5 tundi).

Valmis praad tõsta vaagnale ja lõika õhukesteks viiludeks.

Vedelikust valmista kaste, lisades sellele külma veega segatud kartulijahu ja vürstikastet.

Lisandiks sobivad küpsetatud kartulid, pruunistatud köögiviljad ja toorsalatid.

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978). Pildid tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR