Sega punane vein kausis purustatud kadakamarjade ja teiste maitseainetega. Aseta metssea kintsu- või seljaliha marinaadi sisse ja hoia 4-5 päeva külmas kohas. Hoolitse, et marinaad kogu aeg liha kataks.
Marineeritud liha pane äärisega pannile ja küpseta 170kraadises ahjus, liha aeg-ajalt marinaadiga kastes, kuni see on läbiküps ja pehme. (Vanema sea liha küpseb kuni 3-3,5 tundi).
Valmis praad tõsta vaagnale ja lõika õhukesteks viiludeks.
Vedelikust valmista kaste, lisades sellele külma veega segatud kartulijahu ja vürstikastet.
Lisandiks sobivad küpsetatud kartulid, pruunistatud köögiviljad ja toorsalatid.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978). Pildid tegi Ilse.
Metsseapraad
Punaveini-kadakamarja marinaadis hoitud liha küpsetatakse ahjus läbiküpseks ja pehmeks.