Dukkah on Lähis-Ida piirkonnas laialdaselt kasutatav kuiv pähkli-seemne-vürtsisegu, mida siin kasutatakse vutimunade dippimiseks. Populaarne tänavatoit Egiptuses, aga kodus võib neid edukalt jookide kõrvale serveerida.
Dukkah-tegemiseks rösti kõik ained kuival pannil, kuni segu on aromaatne ja kergelt kuldne. Jahuta ja tambi uhmris peeneks (kui kasutad köögikombaini, siis ole peenestamisel ettevaatlik. Dukkah on purusegu, mitte pasta). Tõsta segu serveerimiskaussi.
Keeda vutimune tasakesi keevas vees kuni 3 minutit. Kurna ja jahuta paar minutit külma jooksva vee all.
Serveeri koos dukkah-segu ja meresoolaga. Iga sööja koorib oma vutimunad ise ning kastab neid seejärel meresoolahelveste ja dukkah-segu hulka. Juurde sobivad veel marineeritud oliivid ja tšillikaunad, röstitud pita vm lapikleib.
NB! Nami-nami kokandussõnastikust võite lugeda dukkah-segu kohta rohkem.
Vutimunad dukkah-seguga
Dukkah on Lähis-Ida piirkonnas laialdaselt kasutatav kuiv pähkli-seemne-vürtsisegu, mida siin kasutatakse vutimunade dippimiseks. Populaarne tänavatoit Egiptuses, aga kodus võib neid edukalt jookide kõrvale serveerida.