Vutimunad dukkah-seguga

Dukkah on Lähis-Ida piirkonnas laialdaselt kasutatav kuiv pähkli-seemne-vürtsisegu, mida siin kasutatakse vutimunade dippimiseks. Populaarne tänavatoit Egiptuses, aga kodus võib neid edukalt jookide kõrvale serveerida.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

24 vutimuna

Dukkah-segu:

50 g kooritud sarapuupähkleid

1 sl vürtsköömneid

1 sl koriandriseemneid

25 g seesamiseemneid

Serveerimiseks:

meresoolahelbeid

marineeritud tšillikauna

marineeritud oliive

pita leiba vm lapikleiba

Valmistamine

Dukkah-tegemiseks rösti kõik ained kuival pannil, kuni segu on aromaatne ja kergelt kuldne. Jahuta ja tambi uhmris peeneks (kui kasutad köögikombaini, siis ole peenestamisel ettevaatlik. Dukkah on purusegu, mitte pasta). Tõsta segu serveerimiskaussi.

Keeda vutimune tasakesi keevas vees kuni 3 minutit. Kurna ja jahuta paar minutit külma jooksva vee all.

Serveeri koos dukkah-segu ja meresoolaga. Iga sööja koorib oma vutimunad ise ning kastab neid seejärel meresoolahelveste ja dukkah-segu hulka. Juurde sobivad veel marineeritud oliivid ja tšillikaunad, röstitud pita vm lapikleib.

NB! Nami-nami kokandussõnastikust võite lugeda dukkah-segu kohta rohkem.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive (January 2007, Quail eggs with dukkah).

LISA KOMMENTAAR