1 kg hapukaid õunu
1 tl riivitud värsket ingverijuurt
2 dl vett
1 sidruni mahl ja riivitud koor
0.5 kg moosisuhkrut
Tükelda puhastatud ja kooritud õunad õhukesteks viiludeks. Sega kõik ained potis ning keeda aeg-ajalt segades ligi 30 minutit. Eemalda tekkinud vaht.
Vala kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid õhukindlalt ning säilita võimaluse korral jahedas.
Dansukkeri retsept. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vike.
Ingverijuurikat mul kodus polnud ja kasutasid veidi ingveripulbrit, eriti ingit maitset ei tundunud. Pean järgmine kord proovima ingverijuurega ikka.
Uiuiuiui kui mõnus moos. Ma kasutasin 1+3 moosisuhkrut, nii et ei tulnud liiga magus ka. Ingverit panin pigem 2 tl.
Ma teen selle retsepti järgi mitmendat aastat, juurde lisan sidrunimahla ja -koore. Mõnus moos! :)
Mul on täna vist ajude asemel ämblikuvõrgud: loomulikult on ilusti ka retseptis kirjas, et sidrun sisse käib. :D
No see moos on ju lausa jumalik! ;)
Proovisin just teha, nii hea moos sai! Panin sidrunile lisaks veidi laimimahla, sobis ka hästi.
Ingveri ja/või kardemoniga õunamoos on tõesti väga mõnus :)
Väga mõnus moos :)
Väga mõnus moos, kuigi mina keetsin seda moosi kauem kui 30 minutit ja lisasin vähem suhkrut kuna olid magusad õunad. Sidrun ja ingver annavad moosile mõnusa meki ;)
Pagan, KUI HEA moos! Enne purki panemist juba võib otse potist poole ära süüa...
Õunamoos ingveriga
Dansukkeri retsept. Moosisuhkruga moos säilib ka toatemperatuuril, pole vaja keldrit ega külmkappi säilitamiseks.