Õunamoos ingveriga

Dansukkeri retsept. Moosisuhkruga moos säilib ka toatemperatuuril, pole vaja keldrit ega külmkappi säilitamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukaid õunu

1 tl riivitud värsket ingverijuurt

2 dl vett

1 sidruni mahl ja riivitud koor

0.5 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Tükelda puhastatud ja kooritud õunad õhukesteks viiludeks. Sega kõik ained potis ning keeda aeg-ajalt segades ligi 30 minutit. Eemalda tekkinud vaht.

Vala kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid õhukindlalt ning säilita võimaluse korral jahedas.

Loe veel:

Dansukkeri retsept. Pildi tegi Vike.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:26

Ingverijuurikat mul kodus polnud ja kasutasid veidi ingveripulbrit, eriti ingit maitset ei tundunud. Pean järgmine kord proovima ingverijuurega ikka.

Vike
postitatud 10.09.2011 15:44

Uiuiuiui kui mõnus moos. Ma kasutasin 1+3 moosisuhkrut, nii et ei tulnud liiga magus ka. Ingverit panin pigem 2 tl.

Dee
postitatud 02.10.2012 13:08

Ma teen selle retsepti järgi mitmendat aastat, juurde lisan sidrunimahla ja -koore. Mõnus moos! :)

Dee
postitatud 02.10.2012 13:12

Mul on täna vist ajude asemel ämblikuvõrgud: loomulikult on ilusti ka retseptis kirjas, et sidrun sisse käib. :D

Laura
postitatud 01.09.2013 13:17

No see moos on ju lausa jumalik! ;)


postitatud 15.09.2014 01:59

Proovisin just teha, nii hea moos sai! Panin sidrunile lisaks veidi laimimahla, sobis ka hästi.

Merilin
postitatud 03.08.2016 20:56

Ingveri ja/või kardemoniga õunamoos on tõesti väga mõnus :)

katikoplime
postitatud 11.09.2016 14:06

Väga mõnus moos :)

tydruk29
postitatud 13.09.2018 14:26

Väga mõnus moos, kuigi mina keetsin seda moosi kauem kui 30 minutit ja lisasin vähem suhkrut kuna olid magusad õunad. Sidrun ja ingver annavad moosile mõnusa meki ;)