200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
200 g suhkrut
200 g nisujahu või speltapüüli
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
500 g tükeldatud hapukamaid õunu (puhastatud kaal)
Sulata või väikeses potis. Tõsta pott tulelt, lisa šokolaaditükid ning sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud.
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, kaneel, sool) omavahel, siis lisa muna-suhkruvahule.
Lisa või-šokolaadisegu ning sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taina sisse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit.
Midagi väga hääd šokolaadisõpradele... ;)
Suhkrut panin natuke vähem. Vaniljekastmega oli väga mõnus.
Väga nämm. Läheb kordamisele. Nippe pole. Õunu ainult võib julgelt rohkem panna.
Millisele koogivormile see retsept on mõeldud? 24cm? 27cm? Tihtipeale juhtub nii, et kui ma oma 27 cm vormi sisse kooki teen, tuleb sellest ainult pannkook, sest retseptis pole öeldud vormi läbimõõtu.. :(
B, antud juhul sobib nii 24 cm läbimõõduga kui ka 26 cm läbimõõduga koogivorm.
Kook sai sööjatelt palju kiita :) Kasutasin 24x24 cm koogivormi, tundub, et "mahuks" ka suurema vormi sisse.
Väga hea kook tuli! Kombineerisin natuke või ja suhkruga, sest tumeda šokolaadi asemel läks piimašokolaad. Isegi mees, kes šokolaadikooke ei armasta, kiitis. Läheb kordamisele!
Meie pere õunahooaja lemmik.
Šokolaadi-õunakook
Ma pole endiselt kindel, et õun+šokolaad on sama hea kooslus nagu vaarikas+šokolaad, pirn+šokolaad või maasikas-šokolaad, aga selle retsepti järgi tuleb täitsa hea kook. Minu meelest maitses kook küpsetamise järgsel päeval paremini.