Ingveri-kõrvitsamarmelaad

Rohke ingveriga kõrvitsamarmeelaad sobib nii saiale kui ka liharoogade kõrvale. Kui Sulle ingver väga ei meeldi, siis kasuta vähem (70 g ingverit 1 kg kõrvitsa kohta annab päris "tulise" marmelaadi).

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud kõrvitsat

2 dl vett

50-70 g riivitud ingverijuurt

1 sidruni mahl ja riivitud koor

300-500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti kõrvitsatükid ja klaasitäis vett. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme.

Siis võid moosi sauseguriga püreeks lasta, aga see pole kohustuslik.

Nüüd lisa sidrunimahl ja riivitud koor, samuti riivitud ingver. Lisa moosisuhkur, keeda aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel veel kümmekond minutit.

Jaota kuum moos steriliseeritud purkidesse.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.10.2008 00:02

Väga omapärase maitsega moos,aga väga hea.Mees palus isegi juurde teha!!!

Ketli
postitatud 30.10.2008 09:52

Tegin eile selle retsepti järgi marmelaadi, juba hakkab otsa saama. D. ka sööb ja kiidab. Aitäh!

akaatsia
postitatud 05.10.2011 11:07

Väga mõnus moos.Ingverit panin tsipake vähem (40gr kilole kõrvitsale), aga maitset andis päris korralikult.

Hexy
postitatud 09.01.2011 14:33

Huvitav leid.