Neeruhautis Burgundia moodi

Burgundia-pärases neeruhautises on lisaks vasika- või veiseneerudele ka šalottsibulaid, šampinjone ja punast veini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g vasika- või veiseneeru

150 g peekonit

10-15 pärlsibulat või pesa- ehk šalottsibulat

200 g šampinjone

3 dl punast veini

2 dl lihapuljongit

2 sl nisujahu

2 sl pehmet võid

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Valmista esmalt neerud ette: selleks eralda neeruosad ning eemalda kõva valge rasv. Loputa neeruosad külmas vees, siis pane külma vette likku. Lase paar tundi liguneda, vett tihti vahetades. Kui soovid mahedama maitsega neerusid, siis leota neid lõpus külmas piimas.

Pruunista neerud kiiresti pannil võis, tõsta kõrvale.
Haki peekon, koori väikesed sibulad ja lõika šampinjonid sektoriteks. Prae peekon pannil, siis lisa sibulad. Prae veidi, siis lisa punane vein ja lihapuljong.
Keeda tasasel tulel, kuni sibulad on pehmed ja kaste veidi paksenenud. Lisa neerud ja šampinjonid, maitsesta pipraga. Vajadusel lisa soola (pea meeles, et peekon ja lihapuljong on soolased).
Sega pehmest võist ja jahust pasta (e. beurre manié). Lisa saadud pasta tükkhaaval kergelt podisevale hautisele.
Serveeri keedetud kartulitega, peale puista hakitud peterselli.

Retsept on soome ajakirjast Gourmet (1/2008, Munuaispata burgundilaisittain)
LISA KOMMENTAAR