Vasika- või veiseneerud sinepikastmes

Puhastatud vasika- või veiseneerud on siin kreemjas sinepikastmes, lisandiks šampinjonid ja õun.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g vasika- või veise- neeru

2 tk punast sibulat

200 g šampinjone

1 tk õuna

võid

2 cl konjakit flambeerimiseks

2 dl rõõska koort

1 tl Dijoni sinepit

vasikafondi või tükike veiseliha- puljongikuubikut

soola

musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt neerud ette: selleks eralda neeruosad ning eemalda kõva valge rasv. Loputa neeruosad külmas vees, siis pane külma vette likku. Lase paar tundi liguneda, vett tihti vahetades.

Kui soovid mahedama maitsega neerusid, siis leota neid lõpus külmas piimas.

Koori ja lõika sibulad viiludeks. Lõika šampinjonid kaheks või neljaks. Lõika õun sektoriteks.
Pruunista ettevalmistatud neerud kiiresti kuumal pannil võis ümberringi. Lisa konjak ja flambeeri e. leegita.

Prae teisel pannil sibulad, šampinjonid ja õunad. Lisa muud ained ning maitsesta soola-pipraga.

Lisa rõõsk koor, sinep ja soovi korral veidi vasikafondi või tükike puljongikuubikut. Kuumuta keemiseni.

Serveeri kartulipudruga.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Gourmet (1/2008, Munuaisia sinappikastikkessa)

LISA KOMMENTAAR