Praetud kohafileed

Hõrgu kohafilee praadimise juhised :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 soomustest puhastatud, aga nahaga kohafileed

praadimiseks selitatud võid või või ja õli segu

soola

Valmistamine

Eemalda kalafileedelt kõik luud.

Kuumuta pann tuliseks, lisa rasvaine. Tõsta kalafileed pannile, nahk allpool. Prae nahapool krõbedaks, surudes nt spaatliga filee vastu panni (NB! Ära fileed pannil solguta!) Pööra kalafilee ringi, maitsesta soolaga ja prae veel üks hetk.

Ära üle küpseta - kohafilee küpsetamiseks piisab enam-vähem vaid naha poolt praadimisest.

Tõsta näiteks soojendatud taldrikutele asetatud praetud käharkapsa ja šiitake-seente peale.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba/kaseiinivaba/Paleo versiooni jaoks prae kala õlis.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Gourmet (1/2008, Paistettua kuhaa). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR